Skocz do zawartości
  • 0

nóż bojowy?

Tytus

Pytanie

Napisano

witam
czy orientuje sie może ktoś z szanownych forumowiczów czy nóż widoczny na zdjeciu jest używany w jakieś armi jako nóż bojowy tudzież bagnet?

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam ponownie! Tytus, napisałem, że używana (podkreślam) np. przez harcerzy (czytaj na przykład przez harcerzy). Równie dobrze może to być jakiś nóż myśliwski itp. lub ekstra wielka kosa" do niczego nie zdatna (na allegro.pl jest tego masa). To co, że ma 20cm?! Ja będąc harcerzem latałem po lesie z polskim nożem bojowym wz.98a, koledzy mieli m.in. potężne Muele. Pozdrawiam, Łukasz
Napisano

witam
czy orientuje sie może ktoś z szanownych forumowiczów czy nóż widoczny na zdjeciu jest używany w jakieś armi jako nóż bojowy tudzież bagnet?

Napisano
Załamka. Jest to współczesny nóż produkcji pakistan lub chiny niby survivalowy. Wielki nie poręczny i ze słabej stali. stylizowany lekko na dagnet dlatego wycięto w jelcu otwór niby na lufe. lub tez do mocowania na kijku niby na dziki i tp. ganiające. Jestem ciekaw ile za niego dałeś ja nie dałbym nawet 10zł.A do walki za duży mało operatywny w bespośrednim zwarciu cięzko nim manewrować. Hakas
Napisano
Witam! Tytus, Twój nóż jest współczesny. To tzw. finka używana np. przez harcerzy :) Napis Stainless oznacza, iż została wyprodukowana ze stali nierdzewnej. Pozdrawiam, Łukasz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie