Gość Napisano 22 Wrzesień 2002 Napisano 22 Wrzesień 2002 Pomożcie mi wybrać. Co jest lepsze na monety i male militaria, Cyklop czy Bounty Tracker IV?
Gość Napisano 22 Wrzesień 2002 Napisano 22 Wrzesień 2002 Ja stojąc przed takim samym dylematem, wybrałem NEO3 firmy Loctans. Polecam stronę:www.loctans.enter.net.pl
Gość Napisano 22 Wrzesień 2002 Napisano 22 Wrzesień 2002 a ja polecam CYKLOPA 2 mikroprocesorowego. w ciągu miesiaca chodzenia znalazłem ponad 20 starych monet 17 -18 wiek.
Robi Napisano 23 Wrzesień 2002 Napisano 23 Wrzesień 2002 A ja się przyłączam do Defendera: Neo3!Pozdrawiam
past Napisano 23 Wrzesień 2002 Napisano 23 Wrzesień 2002 wg mnie najlepiej pogadać ze znajomymi i potestować kilka wykrywaczy - każdy ma jakieś preferencje.
Gość Napisano 23 Wrzesień 2002 Napisano 23 Wrzesień 2002 Do Mikiego: a ja w ciagu jednego dnia znalazlem 18 starych monet, dzien pozniej w innym miejscu znalazlem tylko 3 i wykrywacz nie ma tu znaczenia. Wszystko zalezy od pola, na ktorym sie znajdziesz
RG42 Napisano 23 Wrzesień 2002 Napisano 23 Wrzesień 2002 A ja polecam HS-3. Sam go ostatnio ( 2 lipca ) nabyłem i stwierdzam, że Smętek górą!!!!!! Mam nadzieję, że poprą mnie inni zwolennicy Smętka.
Gość Napisano 24 Wrzesień 2002 Napisano 24 Wrzesień 2002 No to już lekka przesada.. chodziłem osobiście ze smętkiem i mogłem go porównać z Cyklopem2 i niestety na monetki smętek odpada.Za to na duże przedmioty (np chełm ) smętek jest zauważalnie lepszy na dużych głębokościach.sam widziałem ,dotykałem i wiem co piszę .
Robi Napisano 24 Wrzesień 2002 Napisano 24 Wrzesień 2002 Powiem to samo prawie co kicław - w ciągu dnia zdarza się i kilkadziesiąt monet znaleźć - różnych i malutkich i dużych. Ale jak wiadomo to zależy od miejsca, szczęścia, słuchu itp. Mój wykrywacz drobiazgi wychwytuje i jest OK. Ważne też, że ma dyskryminację - bo w drobiazgu jest mnóstwo złomu - skrawek żelaza, odłamków, kapsli itp.
Gość Napisano 24 Wrzesień 2002 Napisano 24 Wrzesień 2002 smark wszystko zależy od wielkości sondy ja mam 30cm i już jak go kupowałem to wiedziałem ze na monetki 25 albo lepiej 20cm sonda jest najlepsza.
Gość Napisano 24 Wrzesień 2002 Napisano 24 Wrzesień 2002 sorry ten post wyżej to ja --baska52 a nie smark... jeszce raz przepraszam
Gość Napisano 17 Październik 2003 Napisano 17 Październik 2003 pewnie że traker iv bo miałem cyklopa i się niesprawdził
Gość Napisano 18 Październik 2003 Napisano 18 Październik 2003 MAM BOUNTY IV OD 2 LAT JEST PROSTY W OBSŁUDZE , CHODZI NA 2 BATERIE 9V , BARDZO PORECZNY I WDZIECZNY DLA UZYTKOWNIKAJEDYNY MINUS TO NIEDUZY ZASIEG .
Nanook1978 Napisano 18 Październik 2003 Napisano 18 Październik 2003 Znajomy miał cyklopa II. Widziałem go również w akcji i powiem że zawiodłem sie na całej lini. Wzbudzał sie przy silnej mineralizacji kamieni, no i efekt przyszukaniu monetek nedzny. Na polu gdzie zwykle wyciąga sie ok 15 - 30 monetek, on odbiegał od reszty mając tylko dwie, mimo że pracował na nim sporo czasu. Znajomy z trakerem był wówczas na równi z innymi posiadając kilkanaście boratynek. Sprzedał cyklopa i kupił trackera no i efekty sie pojawiły i nie odstaje już od grupy. teraz jest dopiero zadowolony. To nie reklama ani fikcja tylko autentyczne spostrzeżenia ze wspólnych wypadów. Kiedyś pracowałem na Landstarze i miałem również świetne efekty co do monet. Faktycznie ma troszke słaby zasięg oraz nieradzi sobie zbytnio na grubo z oranych polach, ale trafia sporo. Obecnie pracuje na Minelabie Sovereign, mam jeszcze lepsze efekty , ale cena też jest większa. Jesli chodzi o wykrywacz za małą cenę to radziłbym jednak Bounty Huntera. Tylko radziłbym uważac podbno nowe Trackery są składane na wschodzie i mają rozszczelnione cewki co powoduje ich ciągłe pikanie. Radziłbym Q.Dr.II uzywany, lub traker który ma powyżej roku.Pozdrawiam wszystkich i niemam zamiaru obrażać tu posiadaczy sprzętu polskiej produkcji, ale doświadczenie jakie wynika ze wspólnych wyjazdów daje dużo do myslenia.
watorresbo Napisano 19 Październik 2003 Napisano 19 Październik 2003 A może chce ktoś sprzedać Trackera IV - chętnie kupie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.