Skocz do zawartości

Co wybrać: Cyklopa czy Bounty Tracker IV?

Gość Rafał

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Pomożcie mi wybrać. Co jest lepsze na monety i male militaria, Cyklop czy Bounty Tracker IV?
Napisano
Ja stojąc przed takim samym dylematem, wybrałem NEO3 firmy Loctans. Polecam stronę:
www.loctans.enter.net.pl
Napisano
a ja polecam CYKLOPA 2 mikroprocesorowego. w ciągu miesiaca chodzenia znalazłem ponad 20 starych monet 17 -18 wiek.
Napisano
Do Mikiego: a ja w ciagu jednego dnia znalazlem 18 starych monet, dzien pozniej w innym miejscu znalazlem tylko 3 i wykrywacz nie ma tu znaczenia. Wszystko zalezy od pola, na ktorym sie znajdziesz
Napisano
A ja polecam HS-3. Sam go ostatnio ( 2 lipca ) nabyłem i stwierdzam, że Smętek górą!!!!!! Mam nadzieję, że poprą mnie inni zwolennicy Smętka.
Napisano
No to już lekka przesada.. chodziłem osobiście ze smętkiem i mogłem go porównać z Cyklopem2 i niestety na monetki smętek odpada.
Za to na duże przedmioty (np chełm ) smętek jest zauważalnie lepszy na dużych głębokościach.sam widziałem ,dotykałem i wiem co piszę .
Napisano
Powiem to samo prawie co kicław - w ciągu dnia zdarza się i kilkadziesiąt monet znaleźć - różnych i malutkich i dużych. Ale jak wiadomo to zależy od miejsca, szczęścia, słuchu itp. Mój wykrywacz drobiazgi wychwytuje i jest OK. Ważne też, że ma dyskryminację - bo w drobiazgu jest mnóstwo złomu - skrawek żelaza, odłamków, kapsli itp.
Napisano
smark
wszystko zależy od wielkości sondy ja mam 30cm i już jak go kupowałem to wiedziałem ze na monetki 25 albo lepiej 20cm sonda jest najlepsza.
Napisano
sorry ten post wyżej to ja --baska52 a nie smark... jeszce raz przepraszam
  • 1 year later...
Napisano
MAM BOUNTY IV OD 2 LAT JEST PROSTY W OBSŁUDZE , CHODZI NA 2 BATERIE 9V , BARDZO PORECZNY I WDZIECZNY DLA UZYTKOWNIKA
JEDYNY MINUS TO NIEDUZY ZASIEG .
Napisano
Znajomy miał cyklopa II. Widziałem go również w akcji i powiem że zawiodłem sie na całej lini. Wzbudzał sie przy silnej mineralizacji kamieni, no i efekt przyszukaniu monetek nedzny. Na polu gdzie zwykle wyciąga sie ok 15 - 30 monetek, on odbiegał od reszty mając tylko dwie, mimo że pracował na nim sporo czasu. Znajomy z trakerem był wówczas na równi z innymi posiadając kilkanaście boratynek. Sprzedał cyklopa i kupił trackera no i efekty sie pojawiły i nie odstaje już od grupy. teraz jest dopiero zadowolony. To nie reklama ani fikcja tylko autentyczne spostrzeżenia ze wspólnych wypadów. Kiedyś pracowałem na Landstarze i miałem również świetne efekty co do monet. Faktycznie ma troszke słaby zasięg oraz nieradzi sobie zbytnio na grubo z oranych polach, ale trafia sporo. Obecnie pracuje na Minelabie Sovereign, mam jeszcze lepsze efekty , ale cena też jest większa. Jesli chodzi o wykrywacz za małą cenę to radziłbym jednak Bounty Huntera. Tylko radziłbym uważac podbno nowe Trackery są składane na wschodzie i mają rozszczelnione cewki co powoduje ich ciągłe pikanie. Radziłbym Q.Dr.II uzywany, lub traker który ma powyżej roku.
Pozdrawiam wszystkich i niemam zamiaru obrażać tu posiadaczy sprzętu polskiej produkcji, ale doświadczenie jakie wynika ze wspólnych wyjazdów daje dużo do myslenia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie