Skocz do zawartości
  • 0

Łuska artyleryjska???? Co to jest??

mercur

Pytanie

Napisano

Przez całe lata kawał rury wystawał z ziemi u nas na podwórzu. Ostatnio, po smierci dziakda, postanowiłem to wykopać i oto co sie ukazało: ŁUSKA ARTYLERYJSKA, lub coś co łuske przypomina.
Wymiary dokładnie podam w najblizszym czasie. Na oko, wysokość ok 0,5m, średnica, ok 15cm.
Prosze o pomoc w identyfikacji. Jestem kompletnie zielony w tej tematyce, a bardzo zależy mi na rozwiązaniu zagadki (prawie rodzinne).
Pozdrawiam

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przez całe lata kawał rury wystawał z ziemi u nas na podwórzu. Ostatnio, po smierci dziakda, postanowiłem to wykopać i oto co sie ukazało: ŁUSKA ARTYLERYJSKA, lub coś co łuske przypomina.
Wymiary dokładnie podam w najblizszym czasie. Na oko, wysokość ok 0,5m, średnica, ok 15cm.
Prosze o pomoc w identyfikacji. Jestem kompletnie zielony w tej tematyce, a bardzo zależy mi na rozwiązaniu zagadki (prawie rodzinne).
Pozdrawiam

Napisano
Gwint widac na zdjęciach. U góry widac, ze łuska jest spiłowana. Z racji tego, ze ma bardzo grube ścianki, widac że piłowanie było dla kogoś kto to robił prawdziwym wyzwaniem...
Pozdro,

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie