Gość Napisano 25 Czerwiec 2004 Share Napisano 25 Czerwiec 2004 Jak w temacie, czy Ktoś mógłby wrzucić zdjątko z wymiarami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Czerwiec 2004 Share Napisano 25 Czerwiec 2004 Jak w temacie, czy Ktoś mógłby wrzucić zdjątko z wymiarami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Lipiec 2004 Share Napisano 13 Lipiec 2004 POchwa konstrukcja klasyczna: typ mauser z kulką, hak, sprężyny i naważniejsze ,,,,,, 16 cm ...długościna kulce ślad który można identyfikować z WA.Brak śladów przeróbki własnej.Wyjęte przez sąsiada miesiąc temu z ziemi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner (Marek Z) Napisano 13 Lipiec 2004 Share Napisano 13 Lipiec 2004 Jeżeli pozostałe wymiary i kształt tej pochwy są takie jak we wz. 84/98 (wz.84/98/34) to może to być pochwa od skróconego bagnetu tego wzoru. Widziałem kilka takich skróconych egzemplarzy wz. 84/98, jak również tak samo skrócone egzemplarze bagnetów polskich. Wykonnie przeróbki było bardzo staranne, świadczące o wykonaniu w wyspecjalizowanych warsztatach dysponujących odpowiednimi maszynami. Niestety nie mam bliższych danych na temat tego skrócenia, jednak sądzę, że jest to robota niemiecka.Pozdrawiam,Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maćko Napisano 13 Lipiec 2004 Share Napisano 13 Lipiec 2004 Witam.Też posiadam taki nożyk.100% oryginał.Co do producenta to u mnie niema wątpliwości.Po Jednej stronie jest duża sygnatura E.P&S. Solingen Ges.Gesch.(Niewiem oco chodzi z tym Gesch)i oczywiście figura z mieczem,po drugiej jest widoczny napis.Zdjęcia są słabej jakości ale troche widać.Co do pochwy to moja ma jeszcze prostopadły zaczep.Wszystko w koloże czarnym.Okładki są celowo zdjęte.Myśle że wszystkie były niszczone ze względu na znaczek HJ po jednej stronie.Długość pochwy to 147mm. Jak by ktos miał kopie okładzin z chęcią bym kupił.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maćko Napisano 13 Lipiec 2004 Share Napisano 13 Lipiec 2004 I jeszcze druga fotka.PS.Wader na twoim zdjęciu zaznaczyłes nit stalowy na górnej częsci żabki.Już wiesz po czym on jest.Zerknij na moje fotki.U mnie też jest mosiężny nit.Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Lipiec 2004 Share Napisano 13 Lipiec 2004 Ges. Gesch, to jest wzór zastrzeżony.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Gość
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.