Gość Napisano 20 Grudzień 2001 Napisano 20 Grudzień 2001 Witam!Często w różnych publikacjach, a także w TV spotykałem się z informacją o wydobyciu z Pilicy, w okolicach Piotrkowa pojazdu opancerzonego. Będąc na wakacjach, w końcu lat 80-tych w małej miejscowości pod Piotrkowem właśnie, natknąłem się na miejscową opowieść- legendę, że w czasie odwrotu armii niemieckiej zatonął w rzece jakiś pojazd.... Mówiono mi też, że z \wieżyczki\" dzieciaki skakały do wody- teraz to dorośli ludzie. Nawet pokazywali mi jakieś blachy pochodzące z tego pojazdu....Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, gdzie dokładnie był wydobyty ten odrestaurowany wóz- może jeszcze coś można wyciągnąć z tego miejsca, które znam?Pozdrawiam Marek
Gość Napisano 22 Grudzień 2001 Napisano 22 Grudzień 2001 polecam kontakt z grupa ludzka namiary masz http://www.bolas.prv.pl/w dziale klubi Michalem Bbasia namiaru szukaj na tym forum w postach o grupie Lodzkieja to co wycignieto to 3 sdkfz 251 i ciezki cziagnik luftwaffei to wszystko z okolic mostu do niebieskich zrodel
Gość Napisano 27 Grudzień 2001 Napisano 27 Grudzień 2001 co chcesz diokładnie wiedziec bo w latach 80 i wcześniej było wyciąganie kilkanaście różnych i różniego typu pojazdów a tego \złomu\" jeszcze leży sporo w rzece.jeżeli masz 4000 pln i zgode konserwatora zabytków lub przekażesz pojazd do muzeum to nie ma problemy bym zaprowadził ciebie na miejsce gdzie spokojnie sobie leży w wodzie takowy wrak :)))pozdrawiam michał BBasia
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.