Gość Napisano 20 Grudzień 2001 Share Napisano 20 Grudzień 2001 Witam!Często w różnych publikacjach, a także w TV spotykałem się z informacją o wydobyciu z Pilicy, w okolicach Piotrkowa pojazdu opancerzonego. Będąc na wakacjach, w końcu lat 80-tych w małej miejscowości pod Piotrkowem właśnie, natknąłem się na miejscową opowieść- legendę, że w czasie odwrotu armii niemieckiej zatonął w rzece jakiś pojazd.... Mówiono mi też, że z \wieżyczki\" dzieciaki skakały do wody- teraz to dorośli ludzie. Nawet pokazywali mi jakieś blachy pochodzące z tego pojazdu....Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, gdzie dokładnie był wydobyty ten odrestaurowany wóz- może jeszcze coś można wyciągnąć z tego miejsca, które znam?Pozdrawiam Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Grudzień 2001 Share Napisano 22 Grudzień 2001 polecam kontakt z grupa ludzka namiary masz http://www.bolas.prv.pl/w dziale klubi Michalem Bbasia namiaru szukaj na tym forum w postach o grupie Lodzkieja to co wycignieto to 3 sdkfz 251 i ciezki cziagnik luftwaffei to wszystko z okolic mostu do niebieskich zrodel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Grudzień 2001 Share Napisano 27 Grudzień 2001 co chcesz diokładnie wiedziec bo w latach 80 i wcześniej było wyciąganie kilkanaście różnych i różniego typu pojazdów a tego \złomu\" jeszcze leży sporo w rzece.jeżeli masz 4000 pln i zgode konserwatora zabytków lub przekażesz pojazd do muzeum to nie ma problemy bym zaprowadził ciebie na miejsce gdzie spokojnie sobie leży w wodzie takowy wrak :)))pozdrawiam michał BBasia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Grudzień 2001 Share Napisano 27 Grudzień 2001 ps mój nr GG 215110a tel 606 68 22 80 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Grudzień 2001 Share Napisano 27 Grudzień 2001 BBasia a na co ci te 4 kawalki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.