Gość Napisano 18 Czerwiec 2004 Napisano 18 Czerwiec 2004 Witam,mam pytanko odnosnie bagnetu niemieckiego 84/98z IIWŚ...ostatnio widziałem taki egzęplarz z napisami na głowni 'Meine Ehre heist treue...,po drugiej stronie SS Div Totenkopf i sfastyka...co mozecie powiedziec na temat takiego fantu,czy robiono je masowo(czy w ogole je robiono,czy to moze byc podruba???)za wszelki sugestie serdecznie dziękuje!!
Kolekcjoner (Marek Z) Napisano 18 Czerwiec 2004 Napisano 18 Czerwiec 2004 Witam,Bagnety pamiątkowe były w Niemczech dość rozpowszechnine, natomiast nie jestem w stanie odpowiedzieć na pytanie, czy bagnety z akurat tego typu grawerunkiem istniały.Znane są współcześnie wykonane grawerunki na niemieckich bagnetach wz. 84/98. Jest informacja i zdjęcia takiego egzemplarza na stronie: www.old-smithy.infoTrzeba wejść w menu: w bagnety nożowe (knife), następnie w bagnety Niemiec i Austri i potem wybrać Niemcy.Pozdrawiam,Marek
Gość Napisano 18 Czerwiec 2004 Napisano 18 Czerwiec 2004 witaj!moim zdaniem to wielka lipa, współczesnie zrobiona grawerka ( przeciez to nie problem ), 3 lata temu na jarmarku w gdansku widzialem takie cuda z dywizji lssah oraz wiking -- oczywiscie sprzedawane jako oryginaly!!! pozdrawiamgnom
Gość Napisano 18 Czerwiec 2004 Napisano 18 Czerwiec 2004 Dzięki...dodam jeszcze strone z fotka tego bagnetu z allegro...ocencie sami!http://www.allegro.pl/show_item.php?item=27059759
bjar_1 Napisano 11 Lipiec 2004 Napisano 11 Lipiec 2004 Jednak były takie bagnety S 84/98 z napisami. Wczoraj widziałem S 84/98 z inskrypcją :'SS-Frw.Div.Gren.Rgt.29 De Ruyter'Co to za jednostka? Koleś mówił coś o jakimś holenderskim pułku SS. Bagnet był na 100% oryginalny - wykopek.pzdrbjar_1
Gość Napisano 11 Lipiec 2004 Napisano 11 Lipiec 2004 Moim zdaniem ten bagnet z aukcji to lipa. I to dla naiwniaków. Wydaje mi się że żaden Niemiec by tak nie napisał dywizja pancerna".pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.