Gość Napisano 4 Czerwiec 2004 Share Napisano 4 Czerwiec 2004 Prosze o pomoc w rozszyfrowaniu blaszki 8Ostpr I.R45 11C 280 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A. Napisano 5 Czerwiec 2004 Share Napisano 5 Czerwiec 2004 Wygląda na 45 Wschodniopruski Pułk Piechoty ( 13 Kompania)Można skanik?pozdrA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 5 Czerwiec 2004 Share Napisano 5 Czerwiec 2004 rowniez poprosze skaninteresuje mnie ta blacha, ze wzgledu na patriotyzm lokalny :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rigel Napisano 5 Czerwiec 2004 Share Napisano 5 Czerwiec 2004 Też jestem patyjota lokalnym, dziękuje dla A za wstępną identyfikacje niestety nie posiadam skanera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rigel Napisano 5 Czerwiec 2004 Share Napisano 5 Czerwiec 2004 Do AMam pytanie. Dlaczego 13 kompania, jeśli nie ma na blaszce 13 tylko 11? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krasnoludek Napisano 6 Czerwiec 2004 Share Napisano 6 Czerwiec 2004 Pułki pruskie posiadały właściwie po dwa numery. Pierwszy to tzw. stara numeracja. Posiadały ją tylko pułki istniejące przed reformą wojskową. Na końcu znajdował się numer, który można określić jako rzeczywisty w kolejności. Zmiany zostały wprowadzone pod koniec XIX w. Jeżeli będzie to kogoś interesować mogę sprawdzić dokładną datę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A. Napisano 5 Czerwiec 2004 Share Napisano 5 Czerwiec 2004 Odpowiedź na to pytanie jest bardzo prozaiczna. Strzeliłem literówkę.:)))Oczywiście że 11-ta.Zastanawia mnie tylko ta 8-ka na początkuPozdrA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Czerwiec 2004 Share Napisano 4 Czerwiec 2004 Prosze o pomoc w rozszyfrowaniu blaszki 8Ostpr I.R45 11C 280 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Gość
8Ostpr I.R45
11C
280
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.