ZnaChoR Napisano 1 Czerwiec 2004 Autor Napisano 1 Czerwiec 2004 co myślicie o tych mapach w skali 1:25000 Messtischblatter oferowanych przez TOPMAP??czy według waszych poszukiwań sprawdzają się w znajdowaniu starych karczm i młynów itp??czy warto je kupić, oraz czy rozmieszczenie obiektów jest tam dokładne??i jakie były wasze sukcesy w poszukiwaniach z tymi mapami co mnie najbardziej ciekawi!?za odpowiedzi z góry dziękuje.pzdr.ZnaChoR
kudi Napisano 2 Czerwiec 2004 Napisano 2 Czerwiec 2004 czesc Znachormapy Topmapu sa OK. bo neimcy byli dokladni :)obawiam sie jednak ze do Twoich celow moga sie nie niezbyt przydac. na 1:25 000 raczej trudno znalezc mlyn czy podobny budynek, chyba ze stoi on poza terenem o gestym zabudowaniu lub stojac na uboczu stanowi pubkt odniesienia dla osob przygotowujacych mape.Te niemieckie 25 sa dobre dla tych ktorzy chca przesledzic zmiane ukladu drog. Moga sie przydac w odszukaniu niektorych sztolni lub kamieniolomow, ktore po wojnie nie byly juz zaznaczanene na polskich mapach.Sprobowac mozesz... nie sa przeciez drogie.pozdrrobert_kudelski
woytas Napisano 2 Czerwiec 2004 Napisano 2 Czerwiec 2004 he ja posiadam mapy topo caaalej polski niestety w skali 1:50000 zeskanowane i na plytkach :)
ZnaChoR Napisano 2 Czerwiec 2004 Autor Napisano 2 Czerwiec 2004 woytas to prosiłbym cie o odpowiedź na moje powyższe pytanie,byłbym ci bardzo wdzięczny.za dopowiedż z góry dziękuje.pzdr.ZnaChoR
woytas Napisano 2 Czerwiec 2004 Napisano 2 Czerwiec 2004 e niestety moje mapy sa z konca lat 80 i 90 wiec chyba nic ciekawego ci nie powiem :(
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.