Domino(*) Napisano 28 Maj 2004 Autor Napisano 28 Maj 2004 Witam wykopałem takie coś, co wyglądem przypomina zamek od karabinu czy może mi ktoś powiedzieć co to jest naprawde.Zauwazyłem narazie jedną sygnature: 1823.Fotk inie mam, namalowałem poglądowy rysunek. Pzdr
Domino(*) Napisano 29 Maj 2004 Autor Napisano 29 Maj 2004 Dzięki wielkie za identyfikacje:))Masz moze jakiegoś linka, aby zobaczyć jak wyglądał w całości? Pzdr
ERWIN Napisano 29 Maj 2004 Napisano 29 Maj 2004 Tak wygląda zamek w całości. To jest Krag Jurgensen produkcji Norweskiej.
Domino(*) Napisano 28 Maj 2004 Autor Napisano 28 Maj 2004 Witam wykopałem takie coś, co wyglądem przypomina zamek od karabinu czy może mi ktoś powiedzieć co to jest naprawde.Zauwazyłem narazie jedną sygnature: 1823.Fotk inie mam, namalowałem poglądowy rysunek. Pzdr
ERWIN Napisano 28 Maj 2004 Napisano 28 Maj 2004 Wygląda na zamek od jakiegoś manlichera, może Carcano? Jeżeli kulka jest pusta to Schonauer. Chyba wysadzony bo bardzo zniszczony.
Pytanie
Domino(*)
Witam wykopałem takie coś, co wyglądem przypomina zamek od karabinu czy może mi ktoś powiedzieć co to jest naprawde.Zauwazyłem narazie jedną sygnature: 1823.Fotk inie mam, namalowałem poglądowy rysunek.
Pzdr
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.