tominml Napisano 27 Maj 2004 Autor Share Napisano 27 Maj 2004 wszystko sprawne w świetnym stanie, okładzinty oczywiście dorobione ale nie mam pojęcia co to dokładnie jest...może ktoś pomoże!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tominml Napisano 27 Maj 2004 Autor Share Napisano 27 Maj 2004 k0lejna fotka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tominml Napisano 27 Maj 2004 Autor Share Napisano 27 Maj 2004 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tominml Napisano 27 Maj 2004 Autor Share Napisano 27 Maj 2004 i ostatnie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wz1977 Napisano 27 Maj 2004 Share Napisano 27 Maj 2004 Prawdopodobnie pistolet systemu Floberta z kńca XIX wieku. Kaliber 6mm. Naboje" to niego były połączeniem ołowianej kulki z łuską posiadajacą samą spłonkę. Nie było w nich ładunku miotającego ( prochu ). Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wz1977 Napisano 27 Maj 2004 Share Napisano 27 Maj 2004 ewentualnie jest to jakiś pistolecik kieszonkowy z tego samego okresu lecz kalibru 5.6mm ( .22 Short ) na amunicje 5.6x10R. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominiczeq Napisano 28 Maj 2004 Share Napisano 28 Maj 2004 Flobert, koniec XIX wieku, używany przez cyklistów do obrony przed psami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 6 Czerwiec 2004 Share Napisano 6 Czerwiec 2004 W nr3/2004 BiA znalazłem taki oto opis ;B.popularny na przełomie XIX i XX w. pistolet salonowy typu Montechristo". Był wykonywany przez liczne wytwórnie niemieckie i belgijskie z lufami gładkimi lub gwintowanymi długości od około 4 do 30cm./..../ Broń ta strzelała tylko i wyłącznie nabojem 6 mm Flobert.pozdr efes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
tominml
wszystko sprawne w świetnym stanie, okładzinty oczywiście dorobione ale nie mam pojęcia co to dokładnie jest...może ktoś pomoże!!!!
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.