Skocz do zawartości

Doradźcie jak wyczyścić...

Jadzia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
na forum identyfikacja wstawiłem fotki pistoletu, którym ostatnio obrodziła ziemia:)
http://www.odkrywca-online.pl/index1.php?action=forum&iletab=jedna&sub=pokaz_watek&id_forum=2&ktory=86619#86619
ale nie bardzo wiem jak zabrać sie za jego wyczyszczenie, mam więc prośbę o jakieś wskazówki, bo nie chcę go zniszczyć. Nie wiem jak odseparować okładki od reszty i tak na prawdę to nie bardzo wiem jak wyczyścić w całości tego gnata? I jeszcze jedno pytanie: czy myślicie, że po jakichś zabiegach bedzie sie dało to rozłożyć na części pierwsze"?
Pozdrawiam i z góry serdecznie dziękuję za wskazóki
Jadzia

Witam!
Najlepsza będzie elektroliza, powinien po niej bez problemu dać się rozruszać. Mnie przynajmniej udawało się rozebrać nawet bardzo zardzewiałe graty, trzeba tylko długo moczyć. Przy rozbieraniu takich fantów warto używać mosiężnych lub miedzianych wybijaków. Można przez nie w miarę mocno uderzać bez uszkodzenia powierzchni przedmiotu. Tylko musisz najpierw zdjąć okładki bo mogą się rozpuścić.

życzę powodzenia

Krzysiek

Witam, dzięki za pomoc, ale jest jeszcze jeden mały problem: może jestem jakiś niedouczony, ale nie mam pojęcia jak zdjąć okładki zanim zastosuję elektrolizę, niby są przykręcone, ale śrubki nie mają już łebków" bo je rdza zeżarła a nie chce tych okładek zniszczyć, więc prosiłbym jeszcze o sugestie jak je odseparować od reszty?
pozdrawiam
Jadzia

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie