osterode Napisano 24 Maj 2004 Autor Share Napisano 24 Maj 2004 dziś trafiły mi się dwie sztuki amunicji mauser 1871 jednak brak na nich jakichkolwiek bić,kryza jest czysta.może ktoś wie jaki to rok produkcji?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro5 Napisano 28 Maj 2004 Share Napisano 28 Maj 2004 WitamNajstarsze łuski do Mausera M71 mam z lat 1874 i 75 (z tym że jest to produkcja austro-wegierska) a najmłodsze widziałem z roku 1914.Łuski bez sygnatur (tez mi sie takie trafiły) mozna przyjąc chyba jako wczesną produkcję zaraz po wprowadzeniu tego karabinu. Najstarszą niemiecką z biciem posiadam z roku 1876 (S 1 A 76)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osterode Napisano 26 Maj 2004 Autor Share Napisano 26 Maj 2004 i jak nikt nie wie??? nie ma speców od znakowania amunicji?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 26 Maj 2004 Share Napisano 26 Maj 2004 Hmmmm...no skoro nie ma bić to raczej trudno odzczytać rok produkcji:DMoże bicia są po prostu wytarte? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
osterode
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.