Gość Napisano 24 Maj 2004 Share Napisano 24 Maj 2004 Wpadły w moje rece wraz z czesciami od Visa...prosze o identyfikacje:naboje pistoletowe 9mm;oznaczenia HN 9 mm 43,drugi naboj WCC 43... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 24 Maj 2004 Share Napisano 24 Maj 2004 Ten drugi to mi wygląda na amerykański z 1943 roku , tylko dziwne jest to że jest to nabój kal.9mm . Z takimi jeszcze sie nie spotkałem . Z biciami WCC to widziałem tylko 0,45 cal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Maj 2004 Share Napisano 24 Maj 2004 Dzięki prosze o dalsze sugestie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 24 Maj 2004 Share Napisano 24 Maj 2004 Co do tego pierwszego to poszperałem w swych zbiorach i rzucił mi się w oczy nabój produkcji angielskiej kal. 9mm z 44 roku o biciach przypominających litery HN. Litery te są wykonane jakby z takich prostych linii które tworzą literki. Wiem wiem mój opis jest beznadziejny , no cóż cyfrówki albo skanera nie mam , ale spróbuje narysować w paincie i wkleić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzyk Napisano 24 Maj 2004 Share Napisano 24 Maj 2004 witamHN to kod angielskiej wytwórni R.O.F (Royal Ordnance Factory) Hirwaun, działającej w latach 1939-1945.WCC to kod amerykańskiej wytwórni Western Cartridge Co.pozdrawiam - jerzyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Maj 2004 Share Napisano 24 Maj 2004 Dzięki!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Gość
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.