Monti Napisano 19 Maj 2004 Autor Napisano 19 Maj 2004 WitamWróciłem do domu z wypadu w Polske.Byłem pierwszy raz w twierdzy Modlin i .......dostałem szoku.Prawie wszystko podzielone na ogródki i należące do prywatnych osób.Nawet nie bardzo było jak podejść(oprócz jednej strony)Czy na pewno trafiłem do Twierdzy Modlin??????,bo tablice informacyjne mówiły",że tak.Czy ktos się tym wogóle zajmuje?????? Cmentarz ok,nawet zadbany ale reszta.:((((((((((((pozdrMonti
Gość Napisano 20 Maj 2004 Napisano 20 Maj 2004 Zależy co oglądałeś. Np. fort VII jest dostępny, a niedaleko jest stara prochownia. Jeden fort trzyma wojsko. Innych nie widziałem.Pozdro
danieloff Napisano 20 Maj 2004 Napisano 20 Maj 2004 Od strony Zakroczymia rzeczywiście są pola i ogródki działkowe, ale przy odrobinie pomysłowości, dyskrecji i sprytu można tam poszperać, wyniki bywają ciekawe, w tych ogródeczkach fajne fanty wychodziły. Spróbuj przejść dalej za cmentarz forteczny, wzdłóż murów - nie będzie tam już działek, ale teren jest bardzo zarośniety i zaśmiecony. Wojsko opuszcza coraz więcej obiektów w Twierdzy Modlin (zajmują się nimi złomiarze i szabrownicy, carska cegła też cieszy się powodzeniem okolicznej ludności...), jest jeszcze gdzie szukać, gwarantuję, tylko teren nieźle już wyczesany". W każdym razie, nigdy nie wracam stamtąd z pustymi rękami.
Piorek Napisano 20 Maj 2004 Napisano 20 Maj 2004 Monti, cm. jest zadbany ale tylko czesc niemiecka z 39-44 roku, no moze te betonowe polskie krzyze z 20 i 39 roku dalej to odpadajacy tynk i nieczytelne tabliczki, tak sie sklada ze mialem na jesieni zaproponowac i skrzyknac kilku ludzi zeby cos zrobic na tym cmetarzu;)PozdrawiamPiorek
Monti Napisano 20 Maj 2004 Autor Napisano 20 Maj 2004 No cóż,moja wina,że pojechałem tam bez rozeznania,co prawda tylko na chwile mogłem tam wpaść.I widziałem kawałeczek tego co mozna zobaczyć.Szkoda,moze kiedys...Dzieki za posty.PozdrawiamMonti
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.