Domino(*) Napisano 17 Maj 2004 Autor Share Napisano 17 Maj 2004 Witam!Wykopałem na śmietnisku talerz z takimi sygnaturami:orzeł Reichweryponiżej M (chyba od Marine)Kaestner Saxonia i dwa miecze z koronąoraz data 1935Jakiej jednostki jest ten talerz?Marynarki wojennej?Skąd mógł się znależć w środku lasu, był tylko ten jeden.Proszę o pomoc... Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 17 Maj 2004 Autor Share Napisano 17 Maj 2004 Witam!Wykopałem na śmietnisku talerz z takimi sygnaturami:orzeł Reichweryponiżej M (chyba od Marine)Kaestner Saxonia i dwa miecze z koronąoraz data 1935Jakiej jednostki jest ten talerz?Marynarki wojennej?Skąd mógł się znależć w środku lasu, był tylko ten jeden.Proszę o pomoc... Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saper gda Napisano 17 Maj 2004 Share Napisano 17 Maj 2004 M które masz na talerzu to na 100 % właśnie marine , a Kaestner Saxonia i dwa miecze z koroną oraz data 1935 to miejsce wyprodukowania porcelanki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Domino(*)
Wykopałem na śmietnisku talerz z takimi sygnaturami:
orzeł Reichwery
poniżej M (chyba od Marine)
Kaestner Saxonia i dwa miecze z koroną
oraz data 1935
Jakiej jednostki jest ten talerz?Marynarki wojennej?Skąd mógł się znależć w środku lasu, był tylko ten jeden.Proszę o pomoc...
Pzdr
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.