India Napisano 3 Wrzesień 2002 Autor Napisano 3 Wrzesień 2002 Witam ! Autor w końcowej części artykułu ( MRU cz. 2) pisze o Pz.W 696 Obiekt ten jest cały obsypany ziemią ale ostatnio dużo się mówi o jego odkopaniu dlatego podczas wizyty w terenie może być już dostępny "-koniec cytatu. Informuję wszystkich zainteresowanych,że obiekt ten niemal trzy kata temu został zeksplorowany.Obecnie nic w nim nie ma ! Nie ma też po co wyważać drzwi już raz otwartych.Wszystko co było tam do zrobienia zostało zrobione.Natomiast jeżeli ktoś chce tam wejść -to niech szuka wejścia na zapolu od strony zabudowań. I na marginesie : obiekt nie tylko jest obsypany ziemią ale także gruzem ze starego kościoła w Lubrzy,który wcześniej został wysadzony.Jeżeli dobrze tam poszukacie to traficie na kamienne fragmenty z gotyckimi inskrypcjami. Uawga,obiekt znajduje się na terenie prywatnym.W obiekcie tym wysadzono pancerze 4P7,7P7,48P8,20P7-oprócz tego większych zniszczeń nie ma. Z poważaniem India
Grzebiuszka Napisano 3 Wrzesień 2002 Napisano 3 Wrzesień 2002 Tak,rzeczywiscie zgadza się.Tylko jest to ,tak jak napisałem w tekscie Pz.W 694 a nie Pz.W 696 jak podała India.Będąc w ubiegłą środe( 28.08 2002r) na MRU dowiedziałem sie ,że wejście do Pz.W.694 zostało odkopane w maju 2000r przez fascynata z Lubrzy. Było to jednak już po wydrukowaniu numeru i nie było możliwości zmiany opisu.Za drobne nieścisłości Indię i Czytelników przepraszam.Bunkry dla Bunkrowców -z poważaniem Krzysztof MRUwka"- Grzebiuszka
India Napisano 3 Wrzesień 2002 Autor Napisano 3 Wrzesień 2002 Oczywiście to była niezamierzona pomyłka-chodzi o Pz.W 694. Mnie Grzebiuszka nie masz za co przepraszać!!! A tak na marginesie to nie chodzi mi o maj 2ooo roku-tylko o wcześniejszą akcję.Widać schron zrobił się tak popularny,że i pasjonata z Lubrzy ównież" go otworzył.Ciekawam kto następny zrobi powtórkę? No i oczywiście popieram w całej rozciągłości-Bunkry dla bunkrowców!!!!!! :))))
Gość Napisano 3 Wrzesień 2002 Napisano 3 Wrzesień 2002 Ja znam Organizację Wyzwolenia Schronów :)))))))))))))
Grzebiuszka Napisano 4 Wrzesień 2002 Napisano 4 Wrzesień 2002 Coś słyszałem ,chłopcy mają u mnie plusy za samą nazwę (O.W.B.):)))
Gość Napisano 10 Wrzesień 2002 Napisano 10 Wrzesień 2002 Znani są i znam ich. Pozdrowienia!! Bunkry dla bunkrowców...
Frozzer Napisano 10 Wrzesień 2002 Napisano 10 Wrzesień 2002 to byl 8400 post na forum :)znaczy nie moj, tylko ten wyzej :D
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.