Skocz do zawartości

Uawga eksploratorzy!!! Informacja nt MRU cz.2 (wrześniowy Odkrywca)

India

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam !

Autor w końcowej części artykułu ( MRU cz. 2) pisze o Pz.W 696 Obiekt ten jest cały obsypany ziemią ale ostatnio dużo się mówi o jego odkopaniu dlatego podczas wizyty w terenie może być już dostępny "-koniec cytatu.
Informuję wszystkich zainteresowanych,że obiekt ten niemal trzy kata temu został zeksplorowany.Obecnie nic w nim nie ma ! Nie ma też po co wyważać drzwi już raz otwartych.Wszystko co było tam do zrobienia zostało zrobione.Natomiast jeżeli ktoś chce tam wejść -to niech szuka wejścia na zapolu od strony zabudowań.
I na marginesie : obiekt nie tylko jest obsypany ziemią ale także gruzem ze starego kościoła w Lubrzy,który wcześniej został wysadzony.Jeżeli dobrze tam poszukacie to traficie na kamienne fragmenty z gotyckimi inskrypcjami.
Uawga,obiekt znajduje się na terenie prywatnym.W obiekcie tym wysadzono pancerze 4P7,7P7,48P8,20P7-oprócz tego większych zniszczeń nie ma.
Z poważaniem India
Napisano
Tak,rzeczywiscie zgadza się.Tylko jest to ,tak jak napisałem w tekscie Pz.W 694 a nie Pz.W 696 jak podała India.Będąc w ubiegłą środe( 28.08 2002r) na MRU dowiedziałem sie ,że wejście do Pz.W.694 zostało odkopane w maju 2000r przez fascynata z Lubrzy. Było to jednak już po wydrukowaniu numeru i nie było możliwości zmiany opisu.Za drobne nieścisłości Indię i Czytelników przepraszam.Bunkry dla Bunkrowców -z poważaniem Krzysztof MRUwka"- Grzebiuszka
Napisano
Oczywiście to była niezamierzona pomyłka-chodzi o Pz.W 694.
Mnie Grzebiuszka nie masz za co przepraszać!!!
A tak na marginesie to nie chodzi mi o maj 2ooo roku-tylko o wcześniejszą akcję.Widać schron zrobił się tak popularny,że i pasjonata z Lubrzy ównież" go otworzył.Ciekawam kto następny zrobi powtórkę?
No i oczywiście popieram w całej rozciągłości-Bunkry dla bunkrowców!!!!!! :))))
Napisano
Ja znam Organizację Wyzwolenia Schronów :)))))))))))))
Napisano
Znani są i znam ich. Pozdrowienia!!
Bunkry dla bunkrowców...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie