Ostatnio zafundowalem sobie taka wlasnie odznake. Pewnie z sentymentu poniewaz moj pradziadek swego czasu ukonczyl byl w Moskwie chyba odpowiedznik politechiki kolejarskiej - byl inzynierem kolejnictwa. W czasie I wojny swiatowej byl w 12 Armii w oddzialach kolejowych. Pisalem do Archiwum Wojennego w Moskwie aby mi to ktos to potwierdzil. Niestety zawsze odpowiadaja - okowo dokumentow niet". Mam pytanie, czy ktokolwiek z P.T. uczestnikow forum zna ta odnzake. Czy to jest odznaka cywilna czy wojskowa. Mam zdjecia pradziadka gdzie na czapce sa kotwica z siekiera. W sumie juz sam nie wiem czy to co on nosil bylo mundurem wojskowym czy mundurem politechniki kolejarskiej. Prosze o pomoc.
Pytanie
Gandalf de Grey
Salve,
Ostatnio zafundowalem sobie taka wlasnie odznake. Pewnie z sentymentu poniewaz moj pradziadek swego czasu ukonczyl byl w Moskwie chyba odpowiedznik politechiki kolejarskiej - byl inzynierem kolejnictwa. W czasie I wojny swiatowej byl w 12 Armii w oddzialach kolejowych. Pisalem do Archiwum Wojennego w Moskwie aby mi to ktos to potwierdzil. Niestety zawsze odpowiadaja - okowo dokumentow niet".
Mam pytanie, czy ktokolwiek z P.T. uczestnikow forum zna ta odnzake. Czy to jest odznaka cywilna czy wojskowa. Mam zdjecia pradziadka gdzie na czapce sa kotwica z siekiera. W sumie juz sam nie wiem czy to co on nosil bylo mundurem wojskowym czy mundurem politechniki kolejarskiej.
Prosze o pomoc.
Gandalf de Grey
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.