Domino(*) Napisano 14 Maj 2004 Autor Napisano 14 Maj 2004 Witam!Wykopałem w kantynie Luftwaffe talerzyk z sygnaturą:C.T. orzełTielsch - Altwasser Germany 37Na talerzu (poniżej sygnatury wytwórcy) znajdowała się jeszcze taka sygnatura:Bez.5A.Df.d.w.J.Czy potrafi ktoś rozszyfrować ten skrót?Wykopałem już sporo takich talerzyków ale pierwszy raz z taką sygnaturą.Proszę o pomoc... Pzdr
pink Napisano 24 Maj 2004 Napisano 24 Maj 2004 Carl Tielsch Altwasser-Stary Zdrój r.1937zobacz na www.republika.pl/porcelanpzd pink
Domino(*) Napisano 20 Maj 2004 Autor Napisano 20 Maj 2004 Hmm całych to nie było;p ale posklejałem sobie 4 talerze i 1 kubek Luftwaffe. Pzdr
Domino(*) Napisano 17 Maj 2004 Autor Napisano 17 Maj 2004 J: a o co chodziło z tym okręg 5? Miejsce gdzie stacjonowała jednostka czy co?Czekam na kolejne sugestie i z góry dziekuje... Pzdr
Domino(*) Napisano 27 Listopad 2004 Autor Napisano 27 Listopad 2004 Mineło troche czasu a ja wciąż nie wiem co to za sygnatura, może ktoś teraz pomoże??Pzdr
Domino(*) Napisano 14 Maj 2004 Autor Napisano 14 Maj 2004 Witam!Wykopałem w kantynie Luftwaffe talerzyk z sygnaturą:C.T. orzełTielsch - Altwasser Germany 37Na talerzu (poniżej sygnatury wytwórcy) znajdowała się jeszcze taka sygnatura:Bez.5A.Df.d.w.J.Czy potrafi ktoś rozszyfrować ten skrót?Wykopałem już sporo takich talerzyków ale pierwszy raz z taką sygnaturą.Proszę o pomoc... Pzdr
Domino(*) Napisano 20 Maj 2004 Autor Napisano 20 Maj 2004 Ten talerz był jedyny bez gapy.A cała reszta już z gapą, zdziwiły mnie jego oznaczenia i dlatego go wziełem. Pzdr
Domino(*) Napisano 8 Październik 2005 Autor Napisano 8 Październik 2005 Sygnaturka nadal nie rozwikłana , może teraz?:)
Domino(*) Napisano 24 Maj 2004 Autor Napisano 24 Maj 2004 heh to to ja wiem;p, chodzi mi o tę drugą sygnature na dole... Pzdr
Gość Napisano 17 Maj 2004 Napisano 17 Maj 2004 Bez, to chyba będzie bezirk 5, czyli jak pamiętam to okręg 5.pozdro
Pytanie
Domino(*)
Wykopałem w kantynie Luftwaffe talerzyk z sygnaturą:
C.T. orzeł
Tielsch - Altwasser Germany 37
Na talerzu (poniżej sygnatury wytwórcy) znajdowała się jeszcze taka sygnatura:
Bez.5
A.D
f.d.w.J.
Czy potrafi ktoś rozszyfrować ten skrót?Wykopałem już sporo takich talerzyków ale pierwszy raz z taką sygnaturą.Proszę o pomoc...
Pzdr
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.