kudi Napisano 2 Czerwiec 2004 Napisano 2 Czerwiec 2004 witam18 czerwca koscian?czemu nie... moze nie na 3 dni bo w okolicy chce odwiedzic kilka miejsc ale raczej bede dostepny.proponuje wiec ustalic jakis konkretny dzien na zalatwienie spraw organizacyjnych, a spotkanie przy okazji imprezy w koscianie moze trwac i dluzej.pozdrrobert_kudelski
kudi Napisano 2 Czerwiec 2004 Napisano 2 Czerwiec 2004 ...tylko ze musi sie tam spotkac przynajmniej 15 osob czlonkow-zalozycieli. Katani co Ty na to? Faktycznie czas ucieka i im dluzej bedziemy przeciagac sprawe tym mniejsze szanse na powodzenie projektu.pozdrrobert_kudelski
past Napisano 2 Czerwiec 2004 Napisano 2 Czerwiec 2004 jeżeli 18 w piątek na na 90% mogę się pojawić , w sobote już nie :-(
YoWheris Napisano 2 Czerwiec 2004 Napisano 2 Czerwiec 2004 Kudi, ja proponuję sobotę 19 czerwca, w tym dniu odbędzie się rekonstrukcja oblężenia miasta. Trzeba zebrać ludzi i umawiać się w danym miejscu. No, Monti ma niezły lawałek co prawda z Lublina, a dla Kataniego kwidzyń też jest troszkę oddalony od Kościana. Ale połączenie kolejowe jest bardzo dobre. Do Poznania a potem na Leszno i po drodze Kościan. Zbierajmy ludzi Kudi. 15 musi być. Ja mam 3 włącznie ze mną + Ty a co z Montim i Katanim? Odezwijcie się, może przy okazji w teren się wybierzemy z wykrywką?
YoWheris Napisano 2 Czerwiec 2004 Napisano 2 Czerwiec 2004 No jeżeli Kudi nie ma problemu dojechać z Warszawy to chyba nie powinien mieć nikt. Monti a może umówisz się po drodze z Kudim, jeżeli jedziesz przez Warszawę, chyba że przez Kraków, Wrocław, Leszno, Kościan.
kudi Napisano 2 Czerwiec 2004 Napisano 2 Czerwiec 2004 czescgeneralnie nie widze problemu. tylko ze ja jade najpierw pod poznan w piatek po poludniu. kolo poludnia w sobote moglbym byc w koscianie. jesli jednak sporo ludzi bedzie chcialo skorzystac z punktu zbiorczego w warszawie to zmienie swoje plany i wtedy moglbym jechac w piatek po poludniu od razu do kosciana. mialbym wtedy 3 miejsca. sprobuje jeszcze namowic znajomego na ten wyjazd. wtedy byloby jeszcze kilka dodatkowych miejsc.Katani odezwij sie. Ty masz papiery. Musisz dac znac co robimy. Kto wie czy przy malej ilosci chetnych na wyjazd nie bedzie latwiej wyslac po prostu ludzim dokumenty do podpisania z zalaczonym adresem komu ma to dalej przekazac.P.S.jesli nie bedzie chetnych 15 osob na spotkanie w Koscianie to ja raczej jade na MRU i Wal Pomorski.pozdrrobert_kudelski
YoWheris Napisano 2 Czerwiec 2004 Napisano 2 Czerwiec 2004 MRU też nie jest aż tak daleko od Kościana. Jest to jakieś 120 km. Zawsze można gdzieś się później wybrać na łowy. Ale niech decyduje Katani.Bez niego nie ruszymy z miejsca.
Katani Napisano 2 Czerwiec 2004 Autor Napisano 2 Czerwiec 2004 STATUT jest już po pierwszym czytaniu, jutro mam go dostać do poprawki, jest kilka uwag ale ogólnie rzecz ujmująć jest OK, nawet z Radą przez internet, podobało mu się to. Mecenas powiedział, że nie ma aż tak wielkich błedów formalnych. Tak więc, jutro dostaję statut nanoszę poprawki i rozsyłam go do W A S - Odkrywcy. I C O W Y NA T O ?Ostatni Odkrywca jest OK, trzeba pomyśleć.
Monti Napisano 2 Czerwiec 2004 Napisano 2 Czerwiec 2004 WitamJak już pisałem trochę wyżej 18-20 czerwiec nie mogę:(((((((((,gdyż jadę do Wilna.Dziewczyna nalegała już długo i ponad tydzień temu zapisałem sie z nią na tą wycieczkę.pozdrawiamMonti
YoWheris Napisano 3 Czerwiec 2004 Napisano 3 Czerwiec 2004 Monti ale jeśli coś z tego spotkania wyjdzie to i tak musisz się jakoś podpisać. Choćby, jeżeli będzie zgoda Kataniego przesłać tobie pocztą do podpisu.W każdym bądź razie będziemy o tobie pamiętać o ile to spotkanie dojdzie do skutku. A co z resztą. Czy już nie macie ochoty na ezpieczne" poszukiwania?Zgłaszajcie swoje posty w sprawie spotkania 19 czerwca.
rorvik Napisano 3 Czerwiec 2004 Napisano 3 Czerwiec 2004 WitamDopiero teraz przeczytałem dokładnie cały wątek i jestem pod wrażeniem! Bardzo chętnie wezmę udział w tworzeniu się Towarzystwa, a że w jednym działam chętnie posłużę się swoją wiedzą. Więc tak nie widziałem żeby ktoś to zaznaczył:Pierwsze spotkanie (tj. założycielskie) musi zebrać 15 osób i spośród nich wyłonić zarząd (bodaj 3 osoby - prezes wiceprezes, skarbnik) no i komisję rewizyjną - też 3 osoby. Ze spotkania tak samo jak z każdych kolejnych zebrań zarządu lub walnych zgromadzeń członków musi być sporządzany protokół - do przedłożenia wraz z rocznym raportem z działalności - merytorycznym i finansowym.Trzeba założyć konto (po zarejestrowaniu) a wtedy potrzeba obecności CAŁEGO zarządu (który będzie miał dostęp do konta)w celu złożenia wzorów podpisu. I tak dalej i tak dalej.Co do opłaty w KRS to można się zwrócić o jej umożenie z powodu czegoś tam (czasami działa) sprawdzę o co chodzi.I jeszcze jedna kwestia - status Organizacji Pożytku Publicznego - to taka fajna rzecz która pozwala na wpłatę 1% podatku PIT zamiast fiskusowi to na konto takiej organizacji. Myślę że warto sprawdzić czy nie dałoby sie uzyskać takiego statusu - trzeba odpowiednio sformułować statut.Mam nadzieję że moje uwagi na coś się przydadzą. Prosze także o poprawioną wersje statutu.PozdrawiamrorvikPS Co do prezesa to musi być to osoba znana i poważana w środowisku i jednocześnie taka która będzie w stanie robić dobrą PR-ową robotę na zewnątrz (pojawianie się w prasie telewizji itp.)Marcin
Katani Napisano 3 Czerwiec 2004 Autor Napisano 3 Czerwiec 2004 MAMY STATUT. Mecenas nadał stowarzyszeniu status organizacji pożytku publicznego w myśl ustawy z dnia 24-04-2003 r. o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie ( Dz.U.03.96.873). Korzyści z tego są spore i szczegółowo wymienione w art.24 ustawy. Jesteśmy tak blisko powołania NASZEGO Stowarzyszenia. Czytaj powyższe posty.KTO i GDZI i JAK. Już mamy wszystko, rozumiecie TO. Statut zatwierdzony przez mecenasa, jest w tytule zaznaczony czerwonym kolorem, żeby był inny od poprzednich. Mecenas życzył nam powodzenia. Ci którzy będą chętni podam jaka kancelaria prawnicza opiniowała nasz statut, ale e-mailem.Wszystko do sprawdzenia. Zaczynam rozsyłać. Proszę, rozsyłajcie go dalej.Pozdrwaiam, dotrzymałem słowa, ludzie tylko przed nami przyszłość. Czytajcie ustawę o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie, a zobaczycie, że mecenas dobrze nam poradził. Dajcie znać na forum jak sie statut podoba, przecież jest on NASZ wszyscy uczestniczyli jego tworzeniu.
Katani Napisano 3 Czerwiec 2004 Autor Napisano 3 Czerwiec 2004 Rozesłałem, a teraz Wy dalej sprzedawajcie. STATUT uważam za zamknięty. Wszystkie opinie zostały w nim ujęte. Proszę przesłac statut redakcji Odkrywcy, bo ja już ma dość, szkoda, że mi nie pomogli, ale dałem sobie radę. Służę adresem kancelarii adwokackiej,podam zainteresowanym e-mailem. Pozdrawiam. Dałem słowo i je dotrzymałem.
kudi Napisano 3 Czerwiec 2004 Napisano 3 Czerwiec 2004 Katani, nic do mnie nie dotarlo?? Mozesz wyslac jeszcze raz??pozdrrobert_kudelski
Katani Napisano 3 Czerwiec 2004 Autor Napisano 3 Czerwiec 2004 Kudi wysłałem, wszystkim wysłałem ale robię to jeszcze raz.
Monti Napisano 3 Czerwiec 2004 Napisano 3 Czerwiec 2004 Rozdz.1,par.1,pkt 3 - zaplątało sie jeszcze PSO" z poprzedniej wersji,ale to mały szczegół.Statut super,podoba mi sie.Katani moje gratulacje :))))))))pozdrawiamMonti
YoWheris Napisano 4 Czerwiec 2004 Napisano 4 Czerwiec 2004 Przejrzałem staucik z samego ranka. Jest dobry a nawet bardzo dobry.PSO w punkcie 3 już sobie zmieniłem i więcej do statutu nie mam nic.No cóż, nie pozostaje mi nic innego jak tylko złożyć gratulacje Montiemu za trud włożony w powstanie statutu.Ale teraz pomyślmy, co z tym spotkaniem?Nikt nie daje znać i coraz mniej chętnych do wypowiedzi.Chyba narazie zostajemy w czwórkę takimi zapaleńcami:Katani, Monti, Kudi i Ja YoWheris".A co z innymi?
kudi Napisano 4 Czerwiec 2004 Napisano 4 Czerwiec 2004 Tak to zasadniczy problem polskiej demokracji. Pomysly dobre zawsze sie znajda. Gorzej z ich realizacja. W kilka osob nie zbudujemy mocnego Towarzystwa. Mozna wciagnac" kilku wojkow i kuzynow, ale to nie wplynie na pozniejsza dzialalnosc. Moze wiec warto wrzucic nowy watek mowiacy o tym ze statut gotowy i ze czekamy na kandydatow?pozdrrobert_kudelski
YoWheris Napisano 4 Czerwiec 2004 Napisano 4 Czerwiec 2004 Dobry pomysł, warto spróbować. Więc zakładamy: Statut Towarzystwa gotowy,szukamy chętnych"?
Monti Napisano 4 Czerwiec 2004 Napisano 4 Czerwiec 2004 YoWheris - nie mi gratulacje a KATANI'EMU.To jego zasługa że mamy statut.Nowy wątek to dobry pomysł.Mozna by tam przeprowadzić rekrutację :)))pozdrawiamMonti
YoWheris Napisano 4 Czerwiec 2004 Napisano 4 Czerwiec 2004 Ups, sorki Katani za pomyłkę, dzięki monti za uwagę.ale tak wszystcy mają w tym przedsięwzięciu swoje 5 groszy.Bez was to forum by dawno przeszło w zapomnienie.
Monti Napisano 4 Czerwiec 2004 Napisano 4 Czerwiec 2004 No to wrzucamy nowy wątek???Stowarzyszenie - rekrutacja" ??????
kudi Napisano 4 Czerwiec 2004 Napisano 4 Czerwiec 2004 wrzucaj :) hehe jakby ktos sie bal... ale napisz nazwe stowarzyszenia. ludzie beda wiedzieli czego watek dotyczypozdrrobert_kudelski
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.