Skocz do zawartości

U W A G A

Katani

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 235
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Polskie Towarzystwo Eksploracyjne istnieje od drugiej polowy lat 80. Powstalo we Wroclawiu i o ile sie nie myle (Bogdan wybacz) to chyba obecnie kieruje nim Boguslaw Wrobel (wlasciciel i szef Exploratora).

wiec odpada.

Wydaje mi sie ze powinnismy miec cos w nazwie z BADANIAMI to bedzie tlumaczyc prace terenowe :)

pozdr
robert_kudelski
Napisano
Witam
Przede wszystkim chcę pogratulować temu który wpadł na ten pomysł, sam kilka miesięcy temu szukałem ludzi z którymi można założyć podobne towarzystwo ( wątek trójmiasto i okolice). Pamiętam jak by to było wczoraj nasze pierwsze spotkanie na którym pojawiło się nas 3 czyli nie wielu ale na każdym następnym spotkaniu było nas o kilku więcej, grupa systematycznie rosła. Trzeba było w końcu zacząć jakieś działania zmierzające do legalizacji naszego przedsięwzięcia . W tym momencie pojawiła się propozycja spotkania w towarzystwie Przyjaciół Sopotu pojawił się tez przedstawiciel Latebry. Po odbyciu kilku spotkań ( dokładnie chyba 2 ) postanowiliśmy przystąpić do pierwszej z w/w instytucji......
Szybko przekonaliśmy się, ze było warto. W tej chwili w skład grupy wchodzą ludzie z Gdańska, Sopotu, Gdyni, Rumi jest to ponad 15 osób-tendencja rosnąca

Wydaje mi się, ze siła grupy zależy w znacznym stopniu od tego kto stoi na jej czele w naszej grupie jest to na pewno facet z jajami dlatego udaje nam się załatwiać kolejne pozwolenia na kopanie itp.
Dobra nie będę się za bardzo produkował w każdym bądź razie trzymam kciuki i oby się udalo

Mam jedno pytanie: czy jeśli ktoś należy do innej grupy to do waszego przedsięwzięcia będzie miał drzwi otwarte?? Przecież jest więcej grup które maja cos do powiedzenia na ‘’swoim podwórku’’. Wydaje mi się, ze powinno się odbyć jakieś spotkanie tych wszystkich grup i omówienie wspólne omówienie problemu po czym spisanie i wystosowanie petycji do odpowiednich instytucji rządowych ( to tylko takie moje przemyślenia )

Ps. Nie jest to jakaś reklama gdyż nie jest ona grupie do niczego potrzebna- bez tego sobie dobrze radzimy.
Pzdro
BIL
Napisano
Polskie Towarzystwo Badan Historycznych? :)

w slowie adania" zawarte jest i odkrywanie i poszukiwanie we wszelkich aspektach (terenowe, archiwalne...) wiec moze tez nie dublowac??

pozdr
robert_kudelski
Napisano
Juz takie istnieje w Łodzi.
Zapraszam na stronę ze spisem takich organizacji:
http://free.polbox.pl/d/dark/grupy.htm#reszta

Bil dzieki za post :)

pozdr
Monti
Napisano
Panie i Panowie, umówmy się co do nazwy stowarzyszenia.Powiedzmy do poniedziałku do 20.00, ja muszę już mieć gotową. Tak aby mecenas traktował ją jako integralną część statutu. Co do głosowań i spotkań przez internet Rady Naczelej są duże szanse. Statut nie zabrania jak nie zabrania to można, zobacz art.10 pkt 6 mówi się o ważności uchwał.
Napisano
OGÓLNOPOLSKI KLUB ARCHEOLOGÓW HOBBYSTÓW ?

POLSKIE TOWARZYSTWO BADAWCZO ODKRYWCZE ?

OGÓLNOPOLSKIE STOWARZYSZENIE BADACZY PRZESZŁOŚCI ?

POLSKI KLUB MIŁOŚNIKÓW HISTORI ?

Sam nie wiem trudna sprawa ???????????????????????????

pozdrawiam
Napisano
Witam
Jeżeli nie ma różnic prawnych między Stowarzyszeniem a Towarzystwem, to jestem za propozycją Kudiego-brzmi po Polsku i tak jakoś......swojsko".
Pozdrawiam
Napisano
hehehe

Mam nadzieję,że Stowarzyszenie nigdy nie będzie się pchało w politykę.Ale na wrazie czego,kandydata na posła mamy.Kudi na ochotnika???

pozdrawiam :)
Monti
Napisano
Polskie Towarzystwo Eksploracji i Badań Historycznych? - Brzmi nawet nieźle. I nawet w swej nazwie ma cel towarzystwa i myślę że na sam widok takiej legitymacji wszystko już wiadomo. Tylko czy da radę to wszystko przewalić"?. Jak będzie nowy statut to oczekuję maila. Dzięki.
P.S. Żywiej na tym forum, bo coraz nudniej. Chyba siły wam już nie opadły?
Napisano
czesc
ja tez czekam na zalatwienie formalnosci u prawnika. jakie sa kolejne kroki? musza sie podpisac czlonkoiwe-zalozyciele chyba?? co proponujesz Katani? spotkanie czy bedziemy przesylac sobie dokument??
trzeba sprawe zalatwic szybko zanim ludzie zaczna powazniej myslec o wakacjach :)

pozdr
robert_kudelski
Napisano
A wakacje już za pasem, sprawa powinna być dograna przed nimi ale niestety jest jakiś czas oczekiwania zanim szanowni urzędasy raczą zerknąć w asze" papiery. A może pójdze jakoś obejść ten czas oczekiwania lub skrócić go do minimum, dzięki jakimś znajomościom.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie