Skocz do zawartości

U W A G A

Katani

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
jeszcze raz...Ty katani masz impet, nie trac go przez takie posty jak mój,owszem miej baczenie na konsekwencje jakie opisałem... ale rób swoje!!!! Nie daj sobie rozmydlic tematu na jałowe dyskusje i spory bo z tego nic nie wyjdzie. Szczerze zycze powodzenia!
  • Odpowiedzi 235
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
koszty to 1500 zł opłata sądowa + prawnik który pomoże statut napisać a i tak KRS odsyła papiery dla zasady.

Jak chcecie zakładać sami to powodzenia...
i wytrwałości
Napisano
przepraszam że napisałem twój nick z małej litery...pospiech. :)
Napisano
Witam
To jest taryfa dla normalnych ludzi.........niestety Polska to jest w tej chwili kraj Rywina".
Zapomniałeś że co po nie którzy jeszcze mają w tym kraju znajomości"?
HIHIHI A czasami w sądzie to i sprawę można przyspieszyć i to nieźle........w TVN pokazywali....całkiem nie dawno Pzdr.
Napisano
Wzór statutu znajdziecie na stronach internetowych, druki są do pobrania w sądzie a rejestracja nic nie kosztuje jeżeli stowarzyszenie nie prowadzi działalności gospodarczej.

Pozdrawiam Qaz
Napisano
Witam
No dobra......to nie jest powżna" romantyka i cień(?) Twojego smutku powiniwn być bardziej poprawny.
pozdrawiam
Napisano
cień twojego smutku"?? - coś nie kumam,może śpiący już jestem.
To co napisałem to jak najbardziej pozytywnie i jestem szczęśliwy jak ktoś wychodzi z inicjatywą(zalegalizowania stowarzyszenia),a w tym przypadku to bardzo :)

Pozdrawiam
Monti
Napisano
Przepraszam, odczytałem to jako kolejny post który wątpi w powodzenie tematu.
Cytat jest niewątpliwie interesujący(ze względu na ogólnie szanowaną lekturę) i możliwość interpretacji jest w tym przypadku chyba wielokrotna".
Jeszcze raz przepraszam
Pozdrawiam
Napisano
Nie szkodzi,nie przepraszaj.
Cytat ten bardzo mi sie podoba i dlatego go zamiesciłem.Mnie osobiście on podnosi na duchu,bo tylko razem mozemy coś zdziałać.
Chętnie pomoge w tej sprawie jak będę tylko umiał :)
Jak to śpiewają Monty Python: awsze patrz w jasniejszą stronę życia"
pozdrawiam wszystkich
Monti
Napisano
No ja myślę że takich osób (bez względu na wiek) będzie więcej do pomocy.
Osoboście też deklaruję pomoc (w różnych tematach)
Pozdrawiam
Napisano
witam kolegow
przesledzilem troche watkow i widze ze szykuje sie rewolucja :)
no i pieknie bo ten kraj potrzebuje rewolucji, ludzi z jajami, ktorzy maja juz dosc miernoty, zasiedzailosci i permanentnej glupoty.
jestem w stanie wesprzec na kazdej plaszczyznie dzialania majace na celu przywrocenie normalnosci.
moze jestem naiwny i wierze w normalnosc, w to ze prawo jest jednakowe dla wszystkich, ze konstytucja jest taka sama dla mnie i dla prezydenta, ze gwarantuje mi swobodne poszerzanie wiedzy, nawet jesli szukanie namacalnej historii (eksploracja) jest uwazane przez jednych za dziecinade, a przez drugich za przestepstwo.

jestem z Wami i wespre kazde madre przedsiewziecie, bez wzgledu czy bedzie sukcesem czy nie. warto walczyc o swoje :)

pozdr
robert_kudelski
Napisano
HM..........
Ja myśle że nie tylko wesprzesz ale będziesz w tej ewolucji" uczestniczyć.
Czas najwyższy aby normalni ludzie doszli do głosu.
Pzdr.
Napisano
Witam,
Chyba rzeczywiscie czas najwyzszy wyjsc z podziemia. Fakt, ze wielu z nas (np. ja) od lat dziala w pojedynke, badz w malych nieformalnych grupach, automatycznie stawia nas na marginesie prawa i nieuchronnie ladujemy na pozycji nielegalnie dzialajacych szkodnikow" w porywach do przestepcow", lub, w najlepszym wypadku infantylnych, godnych pozalowania poszukiwaczy skarbow"...
Moje liczne (niemile) spotkania z lesniczymi, patrolami WOPu, pracownikami budowlanymi itp, koniecznosc maskowania siebie i swoich poczynan, ma na mnie, na dluzsza mete (nie wiem jak na Was) frustrujacy wplyw. Jasne, ze lubie dreszczyk emocji i nie raz dzialalem a przegieciu", ale stanowczo nie odpowiada mi swiadomosc bycia w jednym worku z goscmi, ktorzy kradna samochody, czy podpadaja pod paragraf 110.
Prawda jest taka, ze to wlasnie MY niejednokrotnie ocalamy od kompletnego zniszczenia i rozpadu wiele cennych eksponatow, ktore za kilkanascie lat po prostu fizycznie przestalyby istniec. To prawda, ze po wydobyciu pozostaja one w rekach prywatnych (czyli znalazcow) a nie w zagraconych magazynach muzealnych, ale coz z tego?, pamietajmy, iz sa to na ogol rece pasjonatow, zapalencow, ludzi o wielkiej wiedzy historycznej, ludzi ktorzy swoimi odkryciami i swoja pozytywna postawa przyczyniaja sie do rozwoju zainteresowania dniem wczorajszym naszych ziem. Czy ktos z panow decydentow pomyslal o tym, jaka wartosc edukacyjna moga miec nasze nielegalne skadinad dzialania? Jezeli nie, moze nadszel czas by ich uswiadomic, a to mozna zrobic jeno kup?. Kup? mosci panowie! Kupy nikt nie ruszy.
Jestem za.
Napisano
czas na lekture koledzy:
ustawa prawo o stowarzyszeniach.

http://isip.sejm.gov.pl/PRAWO.nsf/4326b1a242fc14fd412563d20069fee3/8aee7eb09b27debac1256aa10033a89d/$FILE/D20010855Lj.pdf

trzymam kciuki
tomek

Napisano
Tak jak wcześniej zadeklarowałem przygotuje statut. Ważne jest określenie siedziby stowarzyszenia. Ja myślę,że to musi być duże miasto, po to aby lepiej pozyskiwać granty finansowe na statutową działalność. I najważniejsze, kto stanie na czele takiego stowrzyszenia. Ja myślę o Bocianie szefie Odkrywcy, Bocianowi szybciej otworzą dzwi, co o tym sądzicie.
Nie możemy być spostrzegani jako bandyci,którzy szukają czegoś,aby ukraść ziemi.
Co o tym sądzicie.
A co sądzi o tym szef pisma: Bocian?
Bo już nie długo zapewne,podpiszą rozporządzenie do ustawy, i co wtedy, z pismem z nami?
Napisano
No, niedawno już tu było Dolnośląskie Stowarzyszenie Historyczne, czy cuś takiego.
Pozdro
Napisano
\"\"\"A co sądzi o tym szef pisma: Bocian? \"\"\"

Katani próbujesz robić rewolucje a stopki pisma nie czytasz???
Proponuje kontakt z Izą obecną naczelną, wiem że w sprawach prawnych jest zorientowana i może pomóc.
Napisano
Wszystkim biorącym udział w dyskusji wysłałem statut,wedle słownej umowy.
I co dalej.
Bocianowi też prześlę.
Napisano
Calkowicie Was popieram i podpisze si obiema rekoma pod statutem. Katani jesli mozesz mi przeslac propozycje bede wdzieczny.
Pozdrawiam
Napisano
Przeczytałem.
pkt 2 par.6 rozdz.1 Statutu: brakuje mi słów o exploracji czy poszukiwaniach.Może coś takiego tam wsadzić.Chyba,ze ma to być interpretowane jak kto woli.
pozdr
Monti
Napisano
Witam,tak czytam sobie podobne posty.I tak mysle o tych wedkarzach i innych,jaka biurokracja.Moim zdaniem zakladac cos co pomoze to fajna sprawa,ale jestem sceptycznie nastawiony do tego co moze wyjsc z tego.Powodow jest wiele.Poza nami w obecnych czasach nikomu na tym nie zalezy a nawet sa przeciw,srodowisko raczej jest troche dziwne,i jak to ma wygladac jak klub sensacji XXw?
Proponuje zainteresowac osoby majace jakies osiagniecia :jak Pan J. z Rekina Gdansk,Bracia K. kolekcjonerzy pancerki i inni ,niech sie wypowiedza w takiej sprawie.Oni sa znani,przekazali wiele do wszelkich muzeow i maja odpowiednia opinie w srodowisku jak i poza nim.Co do zakladania czegos,proponuje pomyslodawcy :na jakims zlocie np. w Darlowie ,wejdz na scene-mownice i zainteresoj ludzi tym pomyslem,dam sobie reke obciac ze polowa machnie na to a reszta bedzie sie smiac.Ale zawsze mozesz sie starac,powodzenia .
Napisano
Można i wpisać, ale licho nie śpi, mogą zakwestionować.
Ja swoje zrobiłem,teraz Wy drodzy Odkrywcy przyspieszajcie.
Napisano
Pomysł jest dobry i jeśli coś z tego wyjdzie, to jestem z wami. W końcu bez nerwów o naszą piszczałkę a co gorsze o nas samych. JESTEM Z WAMI.
P.S. Statut prześlij na maila: sylvek01@interia.pl
Należę już do podobnego zgrupowania lecz bez prawie żadnych uprawnień, tylko siedzisz i gadasz co można by było zrobić a rezultatów żadnych. Więc do dzieła.
YoWheris
Napisano
Katani debeściaku, jesteś szybszy niż struś pędziwatr, szczerze mówiąc nie spodziewałem się tak szybkiego odezwu, a tu statut już w moich rączkach, zaraz zabieram się za czytanie. Dzięki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie