Hades Napisano 11 Maj 2004 Autor Share Napisano 11 Maj 2004 Witam wszystkich ...Chciałbym się zapytać z jakiego okresu i czyj był ten moździeż.... Ooo... też czego fragmentem jest ten odłamek ? Czy warto szpachlować i malować go wtórnie czy go pozostawić w tym stanie ?pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hades Napisano 11 Maj 2004 Autor Share Napisano 11 Maj 2004 czy to jest to samo ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hades Napisano 11 Maj 2004 Autor Share Napisano 11 Maj 2004 nooo.. teraz... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Maj 2004 Share Napisano 11 Maj 2004 Witam ten z foto 1 rużni się zapalnikiem ....a co zatym idzie to sposób wybóchu itd .. czyli to nie ten sam ::)):) moździeże produkowano najrużniejsze niektóre najpierw podzócało z ziemi a dopiero potem wybóchały itd...a z tymi ze skrzynki to już miałem doczynienia i nikt na foróm nimiał ich fotek ...dzięki za fotki PS::::):):) a masz może fotki zapalników tych możdzieży ???? POZDROWIENIA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hades Napisano 11 Maj 2004 Autor Share Napisano 11 Maj 2004 mam jescze to ... hmm.. to czyj był ten mój ?? robic cos przy nim ? pozdro :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Glassmine Napisano 11 Maj 2004 Share Napisano 11 Maj 2004 Zarówno ten na pierwszej fotce jak i te w skrzynce do te same granaty moździerzowe 5cm do granatnika mod. 36. Ten na pierwszej fotce nie posiada zapalinka a tylko bakielitową wkrętke używaną przy pociskach ćwiczebnych (ich skorupy były naogół wypełniane smołą)Przy granatach tego typu używane były dwa rodzaje zapalników w.g.r. Z38wczesniejsza aluminiowa i późniejsza bakielitowa.Rushnikbezlog: dlaczego twierdzisz, że nikt nie miał ich fotki ? przecież ostatnio zamieściłem w innym poście. http://www.odkrywca-online.pl/picsforum4/pict0001_copy2.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hades Napisano 11 Maj 2004 Autor Share Napisano 11 Maj 2004 OOOookk..... czyli to jest niemieckie Dziękuje :D ....ahaaa.... ooo tu jest duużo zdjęć.... stąd pochodzą te wcześniejsze.. .http://www.steelmarch.net/osgm7.htmlpozdro.. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Hades
Witam wszystkich ...
Chciałbym się zapytać z jakiego okresu i czyj był ten moździeż....
Ooo... też czego fragmentem jest ten odłamek ?
Czy warto szpachlować i malować go wtórnie czy go pozostawić w tym stanie ?
pozdro...
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.