wachmistrz Napisano 8 Maj 2004 Autor Napisano 8 Maj 2004 Dziś miałem zaszczyt mieć skasowany bilet jako pierwszy zwiedzający latarnię morską w Nowym Porcie w jej historii :) Latarnia już otwarta, przez cały tydzień. Remont trwał 3 lata i chwała p. Michalakowi, że wyłożył full kasy na to przedsięwzięcie. Aż dziw, że miasto zgodziło się sprzedać jemu ta latarnia, bo prędzej bym się spodziewał, że pozwoli temu obiektowi dalej popadać w ruinę. Obiekt w środku prezentuje się rewelacyjnie, niestety jeszcze nie monitorowany, więc tylko czekać aż się pojawią wydrapane napisy na ścianach albo popisane markerami. Akurat jak już wychodziłęm po dłuższym pobycie to z lekka halsując i przeciągając zgłoski przybiło do latarni dwóch urystów" zza wschodniej granicy. Ślad po celnym strzale z naszej 75-tki z Westerplatte wyeksponowany, drugi w podstawie kolumny jeszcze nie, mam nadzieję, że to zostanie nadobione. Resztę fotek zaprezentuję w wątku: http://www.odkrywca-online.pl/index1.php?action=forum&iletab=jedna&sub=pokaz_watek&id_forum=0&ktory=67736#67736łącznie z okienkiem, z którego strzelano na W-tte 1 września, a które oberwało drugim strzałem naszej armaty. Pozdrawiam. wachmistrz
Bocian Napisano 9 Maj 2004 Napisano 9 Maj 2004 Lepiej podeślij fotki do mnie. Zrobię specjalną galerię.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.