Skocz do zawartości
  • 0

pomóżcie zidentyfikować niesmiertelnik

Gość elmek

Pytanie

Wpadł w moje ręce nieśmiertelnik, prawdopodobnie z II Wojny Światowej. Czy możecie pomóc mi go zidentyfikować, tzn. choćby jaka to była armia i jednostka (prawdopodobnie RAD-Reichsarbeitdienst). Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc. Z góry dziękuję.
Nieśmiertelnik ma kształt elipsy, nie jest przełamany, wymiary 7cm/5cm. Dwa rzędy napisów
górny: M17
dolny: RAD K 1/44/2487

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Wpadł w moje ręce nieśmiertelnik, prawdopodobnie z II Wojny Światowej. Czy możecie pomóc mi go zidentyfikować, tzn. choćby jaka to była armia i jednostka (prawdopodobnie RAD-Reichsarbeitdienst). Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc. Z góry dziękuję.
Nieśmiertelnik ma kształt elipsy, nie jest przełamany, wymiary 7cm/5cm. Dwa rzędy napisów
górny: M17
dolny: RAD K 1/44/2487

A może coś więcej? Znaleziono ją w Złotowie (dawniej Flatow) przy remoncie starego domu jeśli to coś pomoże...

To już ostatnia prośba. Nieukrywam że jestem nieco zawiedziony... Nikt nie potrafi rozszyfrować tego oznaczenia z nieśmiertelnika? Proszę wszystkie dobre dusze o pomoc!!! Kto wie, może odwdzięczę się tą właśnie blaszką.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie