Gość Napisano 5 Maj 2004 Napisano 5 Maj 2004 Giełda staroci,Wrocław,ostatnia sobota miesiąca,pogoda super,ludzi mnóstwo,eksponatów masa: meble,szkło,porcelana,obrazy,militaria,dewocjonalia,książki,lampy,żelazka,nawet jakaś stara drewniana proteza nogi,sztuczna szczęka dla psa,nocnik żeliwny emaliowany z oparciem,karty telefoniczne,pocztówki XIX w.,zapachpieczonej kiełbasy,dym z grilla,jednym słowem to couwielbiam - starocie.I oto,co znajduję,rewelacja!W kartonie po piwie Radeberger",jakieś łuski,kołnierzykod fartuszka dla pierwszoklasisty,stara książka do matema-tyki dla kl.III z roku 1967,kieliszki,brudne sztućce,but dla dziecka,lalka bez głowy,stare połamane kredki,kałamarz,butelka od mleka 1l,hełm radziecki,guziki szklane,koperty szare poniemieckie szt.73,i...myślałem,że to sen...dwa single Beatlesów z 1964 roku...wydanie Gt.Britain,PARLOPHONE(tzw.żółto-czarny)Kupiłem za 10 zł.Bez okładek, w stanie fatalnym.Ale byłem wzruszony...Za chwilę,ktoś obok,wystawił hełm polski(salamandra)wz.1931,kompletny(farba itd)nawet sznurowadło miałz paseczka skóry,oryginał.Myślałem,że umrę.Ale niosłem za to w torbie dwa single Beatlesów z 1964 r.Nawet mało co obchodził mnie ten hełm.Jon.
muslim Napisano 5 Maj 2004 Napisano 5 Maj 2004 No gdyby te slingielki miły okładki i były w dobrym stanie to były by warte jakieś 100-150zl ;)
yasioo Napisano 8 Maj 2004 Napisano 8 Maj 2004 ja to mam dużo płyt różnych piszcie co interesuje??a jak nie w domu to u znajomych- więc będzie tego sporo!! yasiooxx@wp.pl
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.