makij Napisano 4 Maj 2004 Autor Napisano 4 Maj 2004 Witam !Czy ktoś może coś powiedzieć na temat tych znalezisk ?Nie zbieram odznak i z tąd mój brak wiedzy .Pozdrawiam.
makij Napisano 4 Maj 2004 Autor Napisano 4 Maj 2004 Witam !Czy ktoś może coś powiedzieć na temat tych znalezisk ?Nie zbieram odznak i z tąd mój brak wiedzy .Pozdrawiam.
SLAW 100 Napisano 4 Maj 2004 Napisano 4 Maj 2004 Cześć Na fotce nr 1 mamy orła Armii Krajowej który był wzorowany na rysuku orła wz .19 (okres II RP)powinien on być wykonany z cienkiej blaszki cynkowej . fotka nr 2 -odznaka pamiątkowa z okresu II RP -KOP (Korpus Ochrony Pogranicza ) wersja żołnierska .poz .Slaw
makij Napisano 4 Maj 2004 Autor Napisano 4 Maj 2004 Ten orzeł AK jest wykonany z cienkiej blaszki cynkowej.Został znaleziony na angielskim zrzutowisku.Może to nie jest ładnie ale jaka może być wartość tych dwóch fantów?
SLAW 100 Napisano 4 Maj 2004 Napisano 4 Maj 2004 Z tyłu orła była przylutowana wąska chyba cynkowa blaszka do mocowania na czapce.Slaw
SLAW 100 Napisano 4 Maj 2004 Napisano 4 Maj 2004 Orzeł tego wzoru nie należy do super rzadkich no powiedzmy nie wystepuje czesto .Widziałem kilka kopii które charakteryzowały się tym że były lane i grube (ten powinien być bity z tyłu odcisk rysunku) a z tyłu były dwa miedziane druty do mocowania na czapce.poz .Slaw
vis Napisano 7 Maj 2004 Napisano 7 Maj 2004 a czy nie jest to czasem odznaka Straży Granicznej?pzdrvis
Pytanie
makij
Witam !
Czy ktoś może coś powiedzieć na temat tych znalezisk ?
Nie zbieram odznak i z tąd mój brak wiedzy .
Pozdrawiam.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.