makij Napisano 4 Maj 2004 Autor Share Napisano 4 Maj 2004 Witam !Czy ktoś może coś powiedzieć na temat tych znalezisk ?Nie zbieram odznak i z tąd mój brak wiedzy .Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makij Napisano 4 Maj 2004 Autor Share Napisano 4 Maj 2004 Witam !Czy ktoś może coś powiedzieć na temat tych znalezisk ?Nie zbieram odznak i z tąd mój brak wiedzy .Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makij Napisano 4 Maj 2004 Autor Share Napisano 4 Maj 2004 Drugi fant. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SLAW 100 Napisano 4 Maj 2004 Share Napisano 4 Maj 2004 Cześć Na fotce nr 1 mamy orła Armii Krajowej który był wzorowany na rysuku orła wz .19 (okres II RP)powinien on być wykonany z cienkiej blaszki cynkowej . fotka nr 2 -odznaka pamiątkowa z okresu II RP -KOP (Korpus Ochrony Pogranicza ) wersja żołnierska .poz .Slaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makij Napisano 4 Maj 2004 Autor Share Napisano 4 Maj 2004 Ten orzeł AK jest wykonany z cienkiej blaszki cynkowej.Został znaleziony na angielskim zrzutowisku.Może to nie jest ładnie ale jaka może być wartość tych dwóch fantów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SLAW 100 Napisano 4 Maj 2004 Share Napisano 4 Maj 2004 Z tyłu orła była przylutowana wąska chyba cynkowa blaszka do mocowania na czapce.Slaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makij Napisano 4 Maj 2004 Autor Share Napisano 4 Maj 2004 Tak jest dokładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SLAW 100 Napisano 4 Maj 2004 Share Napisano 4 Maj 2004 Orzeł tego wzoru nie należy do super rzadkich no powiedzmy nie wystepuje czesto .Widziałem kilka kopii które charakteryzowały się tym że były lane i grube (ten powinien być bity z tyłu odcisk rysunku) a z tyłu były dwa miedziane druty do mocowania na czapce.poz .Slaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis Napisano 7 Maj 2004 Share Napisano 7 Maj 2004 a czy nie jest to czasem odznaka Straży Granicznej?pzdrvis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
makij
Witam !
Czy ktoś może coś powiedzieć na temat tych znalezisk ?
Nie zbieram odznak i z tąd mój brak wiedzy .
Pozdrawiam.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.