SLAW 100 Napisano 4 Maj 2004 Autor Napisano 4 Maj 2004 Cześć Czy może ktoś zna stronki gdzie znajdują sie takowe informacje .poz Slaw
Heruss Napisano 4 Maj 2004 Napisano 4 Maj 2004 Witajchodzi ci oczywiscie o próby, moge ci przeslac wzoey prób zlota,srebra i innych metali szlachetnych, albo jak masz jakiegos jubilera znajomego to poszukaj w ksiazce Zastawniaka lotnictwo"HerussPS wysle ci do konca tyg. na maila
beyo Napisano 5 Maj 2004 Napisano 5 Maj 2004 Stronki jeszcze nie spotkałem, ale kilka lat temu wyszła nakładem PWN książka naki na srebrze". Ale kosztuje ok. 50 zł :-(
Etam Napisano 6 Maj 2004 Napisano 6 Maj 2004 Mam tą książkę,bardzo ciekawa pozycja.Opisane i skatalogowane znaki na srebrach wykonanych w polsce ,lub takich które przeszły przez ręce Polskich złotników.Opisane tam znaki sa tylko z terenów naszej ojczyzny.Polecam tą książkę,bardzo pomga w identyfikacji przedmiotów srebrnych.Pozdrawiam ETAM.
SLAW 100 Napisano 6 Maj 2004 Autor Napisano 6 Maj 2004 Cześć Dzięki za informacje o książce .poz .Slaw
Heruss Napisano 11 Maj 2004 Napisano 11 Maj 2004 CzescSlaw wysylam Ci dzisiaj zdjecia kart z probami wyrobow zlotych srebrnych i z innych metali na maila z forum.Sa to fotki z ksiazki Zastawniaka, znajduja sie tam proby z wielu krajow (tez historyczne)HerussPS>sorry ze tak pozno ale jak sie uczy paracuje i lata po lesie to ciezko z czsem ;)Ale lepiel pozno niz wcale
SLAW 100 Napisano 12 Maj 2004 Autor Napisano 12 Maj 2004 Heruss - dzięki za pamięć .Czy już to wysłałeś -pytam bo mam lekkie kłopoty z pocztą.poz .Slawek
Heruss Napisano 12 Maj 2004 Napisano 12 Maj 2004 WitamSlaw Probuje dzisiaj 2 raz , masz jakies klopoty z poczta, naprawd.Nie moglem ci wyslac wczoraj na maila , nie chcialo przejsc, dzisiaj wysylam w malych porcjach ;)niestety pliki musz byc dosc duze zeby zachowac szczegoly prób.Pozdro HerussPS.Oczywiscie wysle wszystkim zainteresowanym
SLAW 100 Napisano 13 Maj 2004 Autor Napisano 13 Maj 2004 Heruss- jeszcze raz serdeczne dzięki ,wszystko przeszło.poz Sławek
SLAW 100 Napisano 4 Czerwiec 2004 Autor Napisano 4 Czerwiec 2004 Ostatnio przegladałem Cafe" na Allegro i w jednym z postow został podany adres stronki z tym tematem .Zapodam go też tutaj.http://www.925-1000.com/foreign_marks.html - poz slaw
SLAW 100 Napisano 4 Czerwiec 2004 Autor Napisano 4 Czerwiec 2004 P. s Jakby ktoś znalazł coś podobnego, to niech wrzuci linka do postu.poz Slaw
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.