Skocz do zawartości

Punce srebra i złota

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witaj
chodzi ci oczywiscie o próby, moge ci przeslac wzoey prób zlota,srebra i innych metali szlachetnych, albo jak masz jakiegos jubilera znajomego to poszukaj w ksiazce Zastawniaka lotnictwo"
Heruss
PS wysle ci do konca tyg. na maila
Napisano
Stronki jeszcze nie spotkałem, ale kilka lat temu wyszła nakładem PWN książka naki na srebrze".
Ale kosztuje ok. 50 zł :-(
Napisano
Mam tą książkę,bardzo ciekawa pozycja.Opisane i skatalogowane znaki na srebrach wykonanych w polsce ,lub takich które przeszły przez ręce Polskich złotników.Opisane tam znaki sa tylko z terenów naszej ojczyzny.Polecam tą książkę,bardzo pomga w identyfikacji przedmiotów srebrnych.
Pozdrawiam ETAM.
Napisano
Czesc
Slaw wysylam Ci dzisiaj zdjecia kart z probami wyrobow zlotych srebrnych i z innych metali na maila z forum.
Sa to fotki z ksiazki Zastawniaka, znajduja sie tam proby z wielu krajow (tez historyczne)
Heruss
PS>sorry ze tak pozno ale jak sie uczy paracuje i lata po lesie to ciezko z czsem ;)
Ale lepiel pozno niz wcale
Napisano
Witam
Slaw Probuje dzisiaj 2 raz , masz jakies klopoty z poczta, naprawd.Nie moglem ci wyslac wczoraj na maila , nie chcialo przejsc, dzisiaj wysylam w malych porcjach ;)
niestety pliki musz byc dosc duze zeby zachowac szczegoly prób.
Pozdro
Heruss
PS.Oczywiscie wysle wszystkim zainteresowanym
  • 4 weeks later...
Napisano
Ostatnio przegladałem Cafe" na Allegro i w jednym z postow został podany adres stronki z tym tematem .Zapodam go też tutaj.

http://www.925-1000.com/foreign_marks.html -

poz slaw

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie