Gość Napisano 29 Sierpień 2002 Napisano 29 Sierpień 2002 Witam. Nie wiem czy dobrze trafilem, dlatego z gory prosze o wyrozumialosc:)Bylem dzis w bardzo ciekawym miejscu a mianowice w Jeleniu k. TomaszowaMazowieckiego. Jest kilka, roznego rodzaju bunkrow w tym 1,5 kilometrowybunkier do ktorego swojego czasu mogl wiechac pociag! Sa tam rampy, miejscawyladowcze itp. Jest tam tez skupionych kilka innych mniejszych bunkrow oniewyjasnionym przeznaczeniu.Czy moze ktos z grupowiczow spotkal sie juz z tymi bunkrami i moglby mipodac kilka informacji na ich temat, chodzi mi glownie o ich przeznaczenie(zdjecia, text, mapki itp.)
ms Napisano 29 Sierpień 2002 Napisano 29 Sierpień 2002 http://viciup.republika.pl/jelen.htmTen link powinien byc pomocny.Pozdrawiam
Gość Napisano 30 Sierpień 2002 Napisano 30 Sierpień 2002 Dokładny opis z poszukiwań w bunkrach Jeleń-Konewka znajduje sie w książce Ryszarda Wójcika pt.Podziemne Tajemnice Hitlera"-poszukiwania, wydawnictwo WIS 2000r.
Gość Napisano 30 Sierpień 2002 Napisano 30 Sierpień 2002 Bunkier ma troche ponad 300 metrów,razem z pobliskim obiektem w Konewce oraz bunkrami w miejscowości Skrzynki tworzyły Anlage Mitte".Prawdopodobnie pod ziemią jest jeszcze pare kondygnacji 3-4.Co do ich przeznaczenia jest kilka teorii min.fabryka broni,kwatera Hitlera oraz kilka mniej prawdopodobnych.W miejscowościach Stepina i Strzyżów jest bliżniaczy kopleks nazywany Anlage Sud"
Gość Napisano 30 Sierpień 2002 Napisano 30 Sierpień 2002 Te bunkry są zdecydownanie mniejsze. 1,5 km to lekka przesada. Mam ponad 150 fotek z tych obiektow - odezwij sie to ci podesle. Pozdrawiam.
Gość Napisano 25 Wrzesień 2003 Napisano 25 Wrzesień 2003 Czy to prawda ze jest wejscie do Gównej siłowni w Konewce, 50 m. od kolejowego !! Mowie o studzienkach ktore sie znajduja w lesie!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.