Grendel Napisano 3 Maj 2004 Autor Napisano 3 Maj 2004 Szanowni,Udalo mi sie dzis wyrwac do Lowell w Indianie ma dosc duza zabawe rekonstrukcyjna.Obecni byli ludzie z Coldstream Guards, SS Viking, 2 Panzer Division, 12 Pulk Ulanow Podolskich, kilku spadochroniarzy Sosabowskiego,kilka amerykanskich formacji w tym 101 Airborne, troche zolnierzy Luftwaffe, oficer U-boot Waffe, a nawet chyba ze czterech sowieckich bojcow w tym jeden komisarz;o)Z pojazdow - dwa OT-810,dwa kubelwageny, dwa M-71 jako BMW ;o), G-13,ladna kopia SdKfz 247, Ford Maultier, Opel Blitz, M5A1, M22 Locust,dwa M-3 w tym jeden z 57mm, bez liku Willys'ow.Z broni ciezkiej - 7.5cm IG, 7.5cm PAK 40, 3.7cm PAK.Bez liku MG 34 i 42, Browningow itd.Obecny byl tez Maxim, Diegtiariew,Mosin i Nagant.Na uzbrojeniu jednego z zolnierzy Vikinga widzialem tez PPSz.Mignal mi tez Stg 44, ale nie wiem , czy oryginal, czy kopia.Ogolnie rzecz biorac zabawa niezla, szkoda tylko, ze po wczorajszych opadach pole bitwy bylo zbyt podmokle dla pojazdow ciezczych niz polgasienicowe...PozdrowieniaGrendel
Grendel Napisano 3 Maj 2004 Autor Napisano 3 Maj 2004 Krasnoamiejcy.Mile chlopaki, ale jak zapytalem skad maja ten niemiecki rower, to schodali go szybko za namiot, a komisarz pogrozil mi Nagantem;o)G.
Grendel Napisano 3 Maj 2004 Autor Napisano 3 Maj 2004 SS Viking.Ogolnie mowiac nie wygladali zle.Mlodzi, blondyni typu aryjskiego itd.;o)Jeden przyznal mi sie, ze rok temu , jak ich zaproszono do wielkiej rekonstrukcji Powstania Warszawskiego to nawet odmowil strzelania do cywili...Sumienie SS-mana?;o)W tym roku bedzie powtorka Powstania.Beda zdjecia.Z poprzedniogo mozecie zobaczyc pod adresem:http://www.12pulkulanow.com/G.
Grendel Napisano 3 Maj 2004 Autor Napisano 3 Maj 2004 Slepakiem Laduj!PAK 40 z zamkiem w polozeniu otwartym.Ciekawostka jest fakt, ze ludzie z 2 Panzer Division znalezli ta slicznotke przed jakims lokalnym VFW (Veterans of the Foreign Wars - stowarzyszenie Weteranskie) gdzies na pipidowce w Illinois.Owczesni wlasciciele byli przekonani, ze posiadaja jakies francuskie dzialo...G.
Grendel Napisano 3 Maj 2004 Autor Napisano 3 Maj 2004 Szwajcarski G-13.40k$ zainwestowane (procz kupna) i konca nie widac.Ale jezdzi i strzela (mieszanka propanowo-tlenowa).I to by bylo na tyle.Reszte zdjec po obrobce zamieszcze gdzies na webie.PozdrowieniaGrendel
Gość Napisano 3 Maj 2004 Napisano 3 Maj 2004 witam kolege widze żo to są zdjecia z USA obiecywałes nam że wrzucisz na forum zdjecia pantery ktura miała parwdopodobnie powedrować w ubiegłym roku z Polski do USA, czy masz te zdęjcia w archiwum??pozdrowienia
Grendel Napisano 3 Maj 2004 Autor Napisano 3 Maj 2004 Zdjecia mam - niestety nie moge ich opublikowac.Dopiero po zakonczeniu prac nad kociakiem" i pierwszym, publicznym pokazie bede mogl to zrobic.Takie sa wymagania wlasciciela i bede sie do nich stosowal.Pisalem juz o tym na forum.PozdrawiamGrendel
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.