Skocz do zawartości

WW2 Reenactment w Lowell, Indiana

Grendel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szanowni,
Udalo mi sie dzis wyrwac do Lowell w Indianie ma dosc duza zabawe rekonstrukcyjna.Obecni byli ludzie z Coldstream Guards, SS Viking, 2 Panzer Division, 12 Pulk Ulanow Podolskich, kilku spadochroniarzy Sosabowskiego,kilka amerykanskich formacji w tym 101 Airborne, troche zolnierzy Luftwaffe, oficer U-boot Waffe, a nawet chyba ze czterech sowieckich bojcow w tym jeden komisarz;o)
Z pojazdow - dwa OT-810,dwa kubelwageny, dwa M-71 jako BMW ;o), G-13,ladna kopia SdKfz 247, Ford Maultier, Opel Blitz, M5A1, M22 Locust,
dwa M-3 w tym jeden z 57mm, bez liku Willys'ow.Z broni ciezkiej - 7.5cm IG, 7.5cm PAK 40, 3.7cm PAK.Bez liku MG 34 i 42, Browningow itd.Obecny byl tez Maxim, Diegtiariew,
Mosin i Nagant.Na uzbrojeniu jednego z zolnierzy Vikinga widzialem tez PPSz.Mignal mi tez Stg 44, ale nie wiem , czy oryginal, czy kopia.
Ogolnie rzecz biorac zabawa niezla, szkoda tylko, ze po wczorajszych opadach pole bitwy bylo zbyt podmokle dla pojazdow ciezczych niz polgasienicowe...
Pozdrowienia
Grendel

Napisano

Krasnoamiejcy.Mile chlopaki, ale jak zapytalem skad maja ten niemiecki rower, to schodali go szybko za namiot, a komisarz pogrozil mi Nagantem;o)
G.

Napisano

SS Viking.Ogolnie mowiac nie wygladali zle.Mlodzi, blondyni typu aryjskiego itd.;o)Jeden przyznal mi sie, ze rok temu , jak ich zaproszono do wielkiej rekonstrukcji Powstania Warszawskiego to nawet odmowil strzelania do cywili...Sumienie SS-mana?;o)
W tym roku bedzie powtorka Powstania.Beda zdjecia.Z poprzedniogo mozecie zobaczyc pod adresem:
http://www.12pulkulanow.com/

G.

Napisano

Slepakiem Laduj!
PAK 40 z zamkiem w polozeniu otwartym.Ciekawostka jest fakt, ze ludzie z 2 Panzer Division znalezli ta slicznotke przed jakims lokalnym VFW (Veterans of the Foreign Wars - stowarzyszenie Weteranskie) gdzies na pipidowce w Illinois.Owczesni wlasciciele byli przekonani, ze posiadaja jakies francuskie dzialo...

G.

Napisano

Szwajcarski G-13.40k$ zainwestowane (procz kupna) i konca nie widac.Ale jezdzi i strzela (mieszanka propanowo-tlenowa).
I to by bylo na tyle.Reszte zdjec po obrobce zamieszcze gdzies na webie.
Pozdrowienia
Grendel

Napisano
witam kolege widze żo to są zdjecia z USA obiecywałes nam że wrzucisz na forum zdjecia pantery ktura miała parwdopodobnie powedrować w ubiegłym roku z Polski do USA, czy masz te zdęjcia w archiwum??
pozdrowienia
Napisano
Zdjecia mam - niestety nie moge ich opublikowac.Dopiero po zakonczeniu prac nad kociakiem" i pierwszym, publicznym pokazie bede mogl to zrobic.Takie sa wymagania wlasciciela i bede sie do nich stosowal.
Pisalem juz o tym na forum.
Pozdrawiam
Grendel

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie