Skocz do zawartości

Soverin elite czy Land star

edi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam dylemat ktory z tych dwoch modeli , bedzie lepszy na monety.Zaznaczam ze wykrywacz bedzie pracowal w terenie mocno zmineralizowanym i duza iloscia gruzu ceglanego.Prosilbym o wypowiedzi kolegow ktorzy pracowali na tym sprzecie .
Napisano
Witam. Pracowałem kiedys na Landstarze a obecnie na Elite.
Cóz jesli chodzi o bardzo zasmiecony teren to Landstar jest niezły bo ma punktowy sygnał. Natomiast znacznie odbiega z głębokością szukania monetek jak i ma dużo do życzenia przy bardzo drobnych srebniaczkach taklich jak denary. Jest niezły ale na bardzo ghładkim gruncie. Co do Elite, to naprawde jakość szukania jest o niebo lepsza. Nie gubi sygnałów w mocno bruzdowatym terenie, nie pominiesz drobnych sygnałków gdyż nie masz dzwięku punktowego lecz wydłużony. Dobrze sie też spisuje do szukanmia wiekszych przedmiotów. Ostatnio świetnie dawał sobie rade na poligonie pruskim do szukania kul armatnich. Szczerze mówiąc, mam o wiele lepsze rezultaty przy monetkach na Elite niż z Landstarem. Bardzo łatwo namierzył mi w grubym terenie małego siekańca. Ale to kwestia jego wartości i jest dość ciężki. Zato nie bedziesz żałował. Kolega ostatnio też przesiadł sie na Elitae, i jest bardziej zadowolony niz powinien. Także ocene do przemyśleń pozostawiam Tobie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie