Skocz do zawartości

Co odkryliście w wakacje?

Rumburak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
ja odkryłem wczoraj bagnet polski do mausera u kolesia w szopie .
orzełek , numer (perkun?) i drewniane okładziny . nawet wykrywacz niepotrzebny ...
Napisano
Karol , jak masz tego perkuna na zbyciu to pisz do mnie na priv .

Fotki tego VISa będą mile widziane :) .. Myślę, że więcej osób by chciało zobaczyć
Napisano
OK. Fotka już poszła i mam nadzieję, że niedługo się pojawi.
Niestety jakość nie jest najlepsza ze względu na rdzę (brak efektu światłocienia), po konserwacji będą lepsze:).
Pozdrawiam

Napisano
Na terenie jednego z obozów jenieckich znalazłem ponad 120 pustych nieśmiertelników. Wszystkie na obszarze 3x3 m.
Napisano
do jotesa ,na moich terenach także po niemieckim lotnisku są taki bombki betonowe lezą sobie w leju niektóre całe w srodku znajdował się prawdopodobnie fosfór. ten rok był udany pod koniec wakacji trachnołem rkm francuski(chocho)nie wiem jak się dokładnie to pisze pare mauserów ,mg 15, p 38,3 ppsz,manlichera i dwa mosinyrure od panzerfausta ,pole min przeciwpiechotnych itp,200 stalowych zardzewiałych klamer got mit uns ,2 wronki ,wienice , i dwa potężne śmietniki niemieckie na obszarze dawnego lotniska.trochę porcelany i części z rozpierdzielonego niemieckiego samochodu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie