Skocz do zawartości

Czym zmiękczyć i zakonserwować skórę.

grechu

Rekomendowane odpowiedzi

rozciecz lanoline, ktora mozna kupic w aptece, w bezynie lakowej i smaruj.
przed smarowaniem paski dokladnie umyj w letniej wodzie, tak zeby nasiakly i proboj je pod woda rozruszac, proces smarowania rozpocznij gdy bedaa mialy ok 40% wilgotnosci

Mój sposób to wrzucić do ciepłej wody i poczekać aż się rozmiękczy, potem wyjąć i lekko osuszyć z wody i smarować pędzelkiem oliwką pielęgnacyjną dla bobasów (bambino czy coś takiego). Skórka będzie szybko pić oliwkę, dlatego musisz równomiernie i sporą ilością rozsmarowywać. Po kilku takich zabiegach smarowania (dotąd aż przestanie pić) skórka powinna być miękka.

Pozdrawiam KLOKI.

Ja paski starej skóry rozmiękczyłem poprzez ciepłą wodę po obeschnięciu ale aby lekko pozostały wilkotne smarowałem kremem niwea ewekt był bardzo dobry skóra zginała sie i nie było pęknięć !!

• 3 weeks later...
Wlasnie co sie zastosowałem do porad ale mialem problem, oliwka jonson tylko w zelu.Pasek od manierki do wody , w zel (troszke paprania i wcerania) ,potem wytrzec nadmiar i pod ten palniczek gazowy (ten długopis). Troszke posuszyłem i w niektórych miejscach jest jeszcze twardawy jednak za kazdym razem jak przejade palniczkiem robi sie coraz miększy.Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie