grechu Napisano 26 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2004 Strychową. Paski starego worka transportowego.Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam Grechu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 26 Kwiecień 2004 Share Napisano 26 Kwiecień 2004 rozciecz lanoline, ktora mozna kupic w aptece, w bezynie lakowej i smaruj.przed smarowaniem paski dokladnie umyj w letniej wodzie, tak zeby nasiakly i proboj je pod woda rozruszac, proces smarowania rozpocznij gdy bedaa mialy ok 40% wilgotnosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 27 Kwiecień 2004 Share Napisano 27 Kwiecień 2004 Mój sposób to wrzucić do ciepłej wody i poczekać aż się rozmiękczy, potem wyjąć i lekko osuszyć z wody i smarować pędzelkiem oliwką pielęgnacyjną dla bobasów (bambino czy coś takiego). Skórka będzie szybko pić oliwkę, dlatego musisz równomiernie i sporą ilością rozsmarowywać. Po kilku takich zabiegach smarowania (dotąd aż przestanie pić) skórka powinna być miękka.Pozdrawiam KLOKI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Kwiecień 2004 Share Napisano 30 Kwiecień 2004 Ja paski starej skóry rozmiękczyłem poprzez ciepłą wodę po obeschnięciu ale aby lekko pozostały wilkotne smarowałem kremem niwea ewekt był bardzo dobry skóra zginała sie i nie było pęknięć !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Maj 2004 Share Napisano 20 Maj 2004 Wlasnie co sie zastosowałem do porad ale mialem problem, oliwka jonson tylko w zelu.Pasek od manierki do wody , w zel (troszke paprania i wcerania) ,potem wytrzec nadmiar i pod ten palniczek gazowy (ten długopis). Troszke posuszyłem i w niektórych miejscach jest jeszcze twardawy jednak za kazdym razem jak przejade palniczkiem robi sie coraz miększy.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 22 Maj 2004 Share Napisano 22 Maj 2004 zel jest niedobry :/ Miałem żel ale szybko go wywaliłem, bo tego skóra nie wchłania za bardzo. Oliwkę pije ładnie, bo jest płynniejsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makij Napisano 22 Maj 2004 Share Napisano 22 Maj 2004 Wydaje mi się, że sposób kolegi Frozzera jest bardzo trafny.Płynna oliwka również pomaga .Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.