Bocian Napisano 26 Sierpień 2002 Autor Napisano 26 Sierpień 2002 Szukam osoby chcącej pomóc w wypełnieniu datami skryptu obsługującego kalendarium które zostanie umieszczone na stronie głównej. Część już została wypełniona ale zabrakło mi danych co do reszty.Oprócz dat ogólnych, bardzo chętnie zostaną dodane daty związane z lokalnymi ważnymi wydarzeniami.Zakres czasowy - okołowojenny.Chętne osoby proszę o kontakt:bocian@odkrywca-online.com
Bocian Napisano 28 Sierpień 2002 Autor Napisano 28 Sierpień 2002 Może dam przykład, chodzi o wpisy typu: 12.III.1945 - Wojska 1 armii pancernej gwardii gen. płk. Michała Katukowa wyzwoliły miasto Puck w ramach operacji pomorskiej.No może to nie najlepszy przykład :)Ale chodzi o zasadę.Chętnych proszę o ustawianie się w kolejkę. :)
Gość Napisano 28 Sierpień 2002 Napisano 28 Sierpień 2002 Przepraszam. w kwestii formalnej - czy owe wydarzenia tycza sie tylko II w.s.... czy jest jakas inna cezura czasowa - owego okresu okolowojennego?Tak czy inaczej mysle, ze kazdy z P.T. uczestnikow forum poda dane ze swojej miejcowosci i okolicy.Moze wiec wpierw przekazac owe dane do kolegi Bociana, a on juz zadecyduje czy to sie nadaje do kalendarium czy nie. Ponadto, moze trzeba by podawac zrodlo tej wiadomosci - nawet, ze slyszalem to od mojego dziadka - Jana Kowalskiego wiek 96 lat..."Z szacunkiemGandalf de Grey
Bocian Napisano 28 Sierpień 2002 Autor Napisano 28 Sierpień 2002 Chodzi mi głównie o daty mało znane a związane np. z konkretnymi miejscami. Skrypt ten będzie wyświetlał codziennie na głównej stronie kalendarium co wydarzyło się danego dnia x lat temu. Każda miejscowość lub miasto posiada charakterystyczne dla siebie daty związane z okresem okołowojennym. Nie ma sztywnego zakresu dat. Myślę o skupieniu się na obu wojnach.
Gość Napisano 28 Sierpień 2002 Napisano 28 Sierpień 2002 OK, rozumiem idee. Zobacze jak to bedzie wygladalo w praniu" i ewentualnie dolacze sie na fali innych P.T. uczestnikow forum.Gandalf de Grey
Gość Napisano 29 Sierpień 2002 Napisano 29 Sierpień 2002 W dużej ilości książek bywają skorowidze dat wyzwolenia poszczególnych miejscowości.
Bocian Napisano 1 Wrzesień 2002 Autor Napisano 1 Wrzesień 2002 Czy naprawdę w Waszych okolicach nie było żadnych znaczących wydarzeń? i związanych z tym dat?Jak na razie zgłosiło się 0 chętnych ( słownie: zero )
Bocian Napisano 2 Wrzesień 2002 Autor Napisano 2 Wrzesień 2002 Otrzymałem pierwsze daty od Mac-a, z datami wyzwoleń miejscowości na Śląsku. Kto następny?
Bocian Napisano 4 Styczeń 2003 Autor Napisano 4 Styczeń 2003 Troche kurzem obrośnięty wątek ale apel nadal aktualny, po fali entuzjazmu od sierpnia zeszłego roku otrzymałem daty od jednej osoby :) ( Mac dzięki ), no ale parę sztuk to trochę mało.Czy nic nie działo się w Waszych okolicach??
KUBA_GDA Napisano 9 Styczeń 2003 Napisano 9 Styczeń 2003 obrośnięty kurzem ten temat chyba zostanie do końca,jutro poszukam jakiś dat żeby się przyłączyć do tego ciekawego projektu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.