AT-Pro Detected Napisano 21 Grudzień 2025 Napisano 21 Grudzień 2025 Witam, co to za przedmiot. Jedyne o przychodzi mi do głowy to waga wisząca. Wykonana prawdopodobnie z mosiądzu lub z miedzi. Na łańcuszkach blaszki w których znajdują się zardzewiałe gwoździe.
0 AT-Pro Detected Napisano 22 Grudzień 2025 Autor Napisano 22 Grudzień 2025 Dzięki ,,Combo" ,rozumiem że to okucie chorągwi, przedmiot powiązany z kościołem. Da się to jakoś wydatować? Podejrzewam że jakiś kacap wyniósł to z kościoła i zgubił w lesie podczas II wojny albo już po wojnie.
0 combo Napisano 22 Grudzień 2025 Napisano 22 Grudzień 2025 Napisz coś więcej o sposobie łączenia na styku ramię a ogniwo łańcucha (pierścień) i to samo na drugim końcu z tym kawałkiem balchy - bo nie widać. Nie wygląda na spaw, raczej skuwane/łączone na gorąco - tak jak się nie znam to dla mnie to X)Xw (moje gdybanie jeno), prosta kowalska robota.
0 AT-Pro Detected Napisano 22 Grudzień 2025 Autor Napisano 22 Grudzień 2025 Nie jestem w posiadaniu tego przedmiotu a więc obejrzeć dokładniej go nie mogę. Nie wiem kiedy teraz będę miał kontakt z osobą która go ma. Na zdjęciu nr 4 widać (nie wiem czy dobrze to nazwę) szew. To chyba jest odlew. Tak mi się wydaje.
Pytanie
AT-Pro Detected
Witam, co to za przedmiot. Jedyne o przychodzi mi do głowy to waga wisząca. Wykonana prawdopodobnie z mosiądzu lub z miedzi. Na łańcuszkach blaszki w których znajdują się zardzewiałe gwoździe.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi