mongo Napisano 26 Kwiecień 2004 Share Napisano 26 Kwiecień 2004 daaaaaaaalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mongo Napisano 26 Kwiecień 2004 Share Napisano 26 Kwiecień 2004 daaaaaaaaalejuff.... i koniecmoże się przyda to WamPozdrawiamMongo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 26 Kwiecień 2004 Share Napisano 26 Kwiecień 2004 Wielkie dzięki mongo! A co do kolorów bluz, to były one bardzo zróżnicowane, oto przykład.I jeszcze jedno. Czy miałby ktoś z was jakieś kawałki materiału ze szwajcara na zbyciu. Chciałbym dokończyć bluzę i jest mi potrzebny kawałek materiału 70x6cm. Miałby ktoś z was tyle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 26 Kwiecień 2004 Share Napisano 26 Kwiecień 2004 Aha i jeszcze jedno mongo. Czym się różnią rękawy szwajcara od rękawów w bluzie niemieckiej? czy mógłbyć jakieś foto dać rękawa jak trzeba przerobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 26 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2004 Witam! Fajne fotki :) przydadzą się! Czy guziki zawsze były malowane? czy może część pozostawała srebrna"? Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mongo Napisano 26 Kwiecień 2004 Share Napisano 26 Kwiecień 2004 Guziki i były i nie były, zależy.Rękawy zrobię może jutro wieczorem i wstawię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romel79 Napisano 26 Kwiecień 2004 Share Napisano 26 Kwiecień 2004 Do Kloki - po co taki cienki i długi kawałek sukna ? być może będę miał materiał , bo posiadam spodnie na człowieka grubego" i nie da się ich tyle zwęzić , a spieniężyć chyba również , a oprucz tego potrzebuje materiału na kieszenie więc chyba je poświęce.pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 26 Kwiecień 2004 Share Napisano 26 Kwiecień 2004 O w takim razie fajnie by było. Daj znać na priva albo tutaj jak będzie miał ten kawałek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romel79 Napisano 26 Kwiecień 2004 Share Napisano 26 Kwiecień 2004 OK , jak zdecyduje się je pokroić" to napewno dam znać , tylko czy wszystkie sukna szwajcarskie miały taki sam odcień? moja kurtka i te spodnie akurat są takie same ale słyszałem coś o tym że są dwa odcienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 27 Kwiecień 2004 Share Napisano 27 Kwiecień 2004 Ja bym prosił, aby kolega sanshin przesłał mi swoj przepis na rekonstrukcje.Czy ktos moglby napisac tutaj ktore elementy bluzy trzebaby przerobic i w jaki sposob? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 27 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2004 Witam! Piszecie, że były malowane i nie malowane guziczki. Od czego to zależy? Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 27 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2004 Witam! Piszecie, że były malowane i niemalowane guziczki. Od czego to zależy? Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romel79 Napisano 27 Kwiecień 2004 Share Napisano 27 Kwiecień 2004 A ja chciał bym się wkońcu dowiedzieć na który model bluzy nadaje się Szwajcar , bo słysze najrużniejsze opinie i pół roku leży u mnie bluza i nic w niej nie robie , bo nie wiem którą robić - m36 , m40 , m42 ??? Jakie są wasze opinie na ten temat ? i którą opcje wy wybralicie ?pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mongo Napisano 27 Kwiecień 2004 Share Napisano 27 Kwiecień 2004 Zamów sobie porządną kopię w normalnym Feldgrau. Drożej ale lepsze to niż inwestować w półśrodki, które nigdy nie dadzą pożądanego efektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romel79 Napisano 27 Kwiecień 2004 Share Napisano 27 Kwiecień 2004 Pożądną kopie to ja chętnie bym sobie kupił , ale na dzień dzisiejszy to mnie nie stać wyłożyć 500zł. Studiowanie pochłania ostatnio całe moje finanse , więc pułśrodki to w tej chwili jedyna moja możliwość.pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mongo Napisano 27 Kwiecień 2004 Share Napisano 27 Kwiecień 2004 To jeszcze zainwestuj w słownik ortograficzny :)))Tak na serio to rozumiem, w takim razie opcja Szwajcar a porządna kopia poczeka na lepsze czasy. Nie od razu Kraków zbudowano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 27 Kwiecień 2004 Share Napisano 27 Kwiecień 2004 mongo ja tu czekam na twoja opinię w sprawie przeróbki rekawów :) Aha jeszcze na fotkach widziałem, że z tył bluzy (na tyłku) jest wcięcie w bluzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mongo Napisano 28 Kwiecień 2004 Share Napisano 28 Kwiecień 2004 A no jest wcięcie, poczekaj do wieczora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzergrenadier Napisano 30 Kwiecień 2004 Share Napisano 30 Kwiecień 2004 na a ja zrobie kumplowi repro za tydzien... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 4 Maj 2004 Autor Share Napisano 4 Maj 2004 Panowie, doradźcie jeszcze, gdzie można nabyć jakieś eleganckie naszywki na M36 WH? Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzergrenadier Napisano 9 Maj 2004 Share Napisano 9 Maj 2004 od koziczaka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 10 Maj 2004 Autor Share Napisano 10 Maj 2004 To jak? Pomożecie z naszywkami? Oczywiście interesują mnie na razie kopie, oryginały osiągają jak dla mnie zawrotne ceny :( Naszywki, które widziałem na allegro.pl to w sumie syf, w ogóle nie podobne za grosz do autentyków. Te z produkcji mundury-historyczne.pl podobnie, widząc je ludzie zaczynają się śmiać... Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzergrenadier Napisano 12 Maj 2004 Share Napisano 12 Maj 2004 oj chłopie to Ci nie pomożemy... wszysy mają takie same... no chyba ze ściagniesz sobiemkopie np. z USA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paulus22 Napisano 2 Luty 2005 Share Napisano 2 Luty 2005 Witam, wszystko wyczytałem, jednak nigdzie nie mogę się doszukać wyniarów na wywietrzniki. wyszystko mniej więcej arysowałem" na zdj. prosze o info..pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paulus22 Napisano 2 Luty 2005 Share Napisano 2 Luty 2005 zapomniałem zdj;) oto ono. .pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.