Skocz do zawartości

Przeróbka szwajcara na WH-krok po kroku.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam! Czy ktoś z Was mógłby krok po kroku opisać jak przerobić szwajcarską bluzę na bluzę Wehrmachtu (M40). Z góry bardzo dziękuję za pomoc! Pozdrawiam, Łukasz
Napisano
ups... mały błąd: zamiast M40 w moim poście powinno być M36! Może ktoś posiada zdjęcia tejże (M36) bluzy? Jakieś www? Pozdrawiam, Łukasz
Napisano
http://www.hessenantique.com/Repro_German_Uniforms.html

Jak chcesz jakieś szczegóły to mogę porobić fotki swojej M36 i podesłać.
Napisano
Witam! Dzięki za odzew, szczególnie Koledze sanshinowi, od którego dostałem instrukcję. Może istnieje jakies www przedstawiający niemieckie mundury? ich obszycia itp? Pozdrawiam, Łukasz
Napisano

Pytanie do mongo.
Na rysunku przedstawiłem sposób (od boku) zszycia kieszeni. Czy ma ona po otwarciu wyglądać jak na rysunku A czy B? W pewnej fazie szycia kieszeni wygląda ona jak na rysunku B (taka odstająca). Czy jest ona zszyta w miejscu oznaczonym strzałką, czy po prostu zamknięta klapa ją tak formuje? (jak na rysunku B) Które zszycie jest poprawne. Czy kieszeń po otwarciu ma być jak na B czy na A?
I pytanie 2. jakiej szerokości jest ten otok zaznaczony znakiem zapytania na rysunku A?
Pozdr.KLOKI

Napisano
Kloki, wariant B" i zszyty od góry, a odległość to 27mm, od szwu do szwu

a teraz jadę z fotami kieszeni górnej i dolnej, lewych

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie