0 adamus73 Napisano %s o %s Napisano %s o %s Cecha po prawej to znak miejski Zwickau w Saksoni, orła w takiej formie nie kojarzę, być może to znak wytwórcy. Cytuj
0 ALEKS1959 Napisano %s o %s Autor Napisano %s o %s Dzięki za pomoc, również rozważałem-Zwickau. Cytuj
0 ALEKS1959 Napisano %s o %s Autor Napisano %s o %s Na obrazie wygląda jak dzieło z końca XIX wieku. Z drugiej strony Znaczki robią bardzo stare wrażenie. To nie pasuje do siebie. Zajrzyj tutaj w Schleisner, Hanau. Jest łabędź, a także podobny Orzeł: https://www.silvercollection.it/germansilverhallmarks4.html Cytuj
0 adamus73 Napisano %s o %s Napisano %s o %s Brałem to pod uwagę, niestety stylistycznie cukiernica nijak się ma do wyrobów z Hanau. Cytuj
0 adamus73 Napisano %s o %s Napisano %s o %s Posiedziałem trochę nad tym zestawem sygnatur i sądzę że moje pierwsze wrażenie było błędne... to może być wyrób Schleisnera. 1 Cytuj
0 ALEKS1959 Napisano %s o %s Autor Napisano %s o %s Czytałem gdzieś, że rzemieślnicy z miasta Hanau-wzięli różne marki od kolegów Złotników i oznaczyli swoje produkty różnymi znakami. Cytuj
Pytanie
ALEKS1959
Cukiernica
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi