monche Napisano 25 Marzec Napisano 25 Marzec Dzień dobry Na zdjęciu jest mój dziadek. I tyle wiem. A chciałabym się dowiedzieć, do ktorego pułku przynależał oraz gdzie zostało zrobione to zdjęcie. Proszę o pomoc w identyfikacji i z góry dziękuję :) Cytuj
0 monche Napisano %s o %s Autor Napisano %s o %s Czy może to być 13 pułk ułanów wileńskich? Jednak raczej lata 25-35? Dziadek urodził się w 1907 roku w miejscowości Doniewicze. Cytuj
0 gewal Napisano %s o %s Napisano %s o %s Ułan 17 Pułku Ułanów Wielkopolskich. Zdjęcie zrobione w Lesznie w koszarach przy ulicy Dąbrowskiego. Obecnie siedziba Sądu Rejonowego. 1 Cytuj
0 monche Napisano %s o %s Autor Napisano %s o %s Bardzo dziękuję za odpowiedź. Wiem już, że szłam złym tropem Chciałabym prosić o identyfikację kolejnego zdjęcia. Zastanawia mnie czy to nadal siedemnastka , czy inna ekipa, ponieważ tylko nieliczni mają jasny otok. Czy zdjęcie zrobiono również w Lesznie? I który może to być rok? Cytuj
Pytanie
monche
Dzień dobry
Na zdjęciu jest mój dziadek. I tyle wiem.
A chciałabym się dowiedzieć, do ktorego pułku przynależał oraz gdzie zostało zrobione to zdjęcie.
Proszę o pomoc w identyfikacji i z góry dziękuję :)
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi