Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Po kilkunastu latach posiadania prostej impulsowej wykrywki statycznej bez dyskryminacji na samą militarkę chciałbym przerzucić się na coś droższego, lepszego, z dyskryminacją, na monety, kolor, a nawet meteoryty, chociaż nie wiem czy ktoś tu ma taką wiedzę. Cena max. do 1500 za nówkę i z tego co widzę, to ostatnio chyba Nokta rządzi jeśli chodzi o popularność i opinie albo się mylę. Mój główny faworyt to Nokta Simplex Ultra. W tej cenie jest jeszcze np. Minelab X-Terra Pro, trochę droższy Vanquish 440, Quest X10 albo Fisher F22. Garretty raczej odrzucam, ponoć przestarzałe. Czy któryś z wymienionych byłby lepszy od Nokty czy jednak iść z trendem i kupić turecki sprzęt?

p.s. użyłem wyszukiwarki, ale nie znalazła takiego wątku :)

Napisano

Najciekawsze w tym, ze nowe nokty ultra bt czy nawett lite to sa wykrywki, które maja wszystko to co droźsi konkurencji, i lekkue to w machaniu tylko skala jest inaczej zrobiona  tzn jak cos zapiszczy to trzeba nad tym kilka razy machnąc i z niby zelaza cos kolorowego wychodzi i tu trzeba się nauczyc tego wykrywacza , xterrapro niby też  nie glupia , ale ludzie jakies klopoty z gumkami przy skladaniu sztyc zgłaszali ps w grudniu byla promka na xtere za 1100pln to byla okazja ...garetty sa i nowsze 300 i 400 

Napisano

No ta X-Terra Pro też zachęcająca, różnica między nią a Simplexem Ultra jest m.in. taka, że ma kilka częstotliwości szukania (5,10,15kHz), a Ultra ma jedną (15kHz), nie wiem na ile to istotne, jest też np. droższa Nokta Double Score 2, która ma tryb jednoczesnego szukania wieloma częstotliwościami. Ale z tego co widziałem w testach porównawczych, o ile są rzetelne, to Simplex Ultra wypadał lepiej od X-Terry.

Napisano

napiszę o Nokcie  LIte i Ultra bo mam porównanie :  Lite cewka 9 dd i sztyca dolna   z tworzywa  Ultra 11dd szytca dolna carbon,  podobne programy w obu  ultra troszkę więcej bajerów w menu  . To jst nowa linia wyrywaczy nowa elektronika wodoszczelne bateria wbudowana  łatwe skałdanie  , podświetlanie panelu  latarka  .