treasurehunter Posted April 20, 2004 Author Share Posted April 20, 2004 Panowie,Czy macie jakieś przyemyślenia - kieruję to głównie do moneciarzy - czy są jakieś monetorodne" kierunki płn, płd, wsch, zach licząc od środka Polski czyli Kutna, które obfitują w monety? Moje spostrzeżenia są takie np. że kierunek wschodni jest bardzo marny odnośnie monet. Co o tym myślicie?Pozdrawiam,Ardengard Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 21, 2004 Share Posted April 21, 2004 Zachodni raczej też, choć ja specjalnie za monetkami nie chodzę. Była już jakaś taka dyskusja na forum.pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sv Posted April 21, 2004 Share Posted April 21, 2004 Mieszkam w kieruku Zachodnim - za młodych lat chodziłem na monetki i powiem, że było tego dużo - głownie z czasów międzywojennych ( one tez w lepszym stanie z uwagi na materiał z kt. je wykonano ). Nie bylo wtedy dostepu do wykrywaczy wiec najlepszym sposobem byl wypad zaraz po wielkiej ulewie wtedy polne drogi byly wymyte i zawsze sie cos trafilo. Szczegolnie monetopłodne":) byly strumyki poburzowe spływające w dół z górki na której położona była miejscowośc,,,,Sv Link to comment Share on other sites More sharing options...
janushew Posted April 21, 2004 Share Posted April 21, 2004 Znajduję częściej monetki na południowo-zachodnich zboczach pagórków w okolicach osad ludzi ( opalali się?) pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.