Hes84 Napisano 16 Styczeń Napisano 16 Styczeń Dzień dobry wszystkim forumowiczą. Mam prośbę o identyfikację sprzętu który nabyłem na tzw pchlim targu. Na początku myślałem że to zwykła harmonijka i że sobie będę mógł pograć a tu się okazało że dzwięk jest "inny" od standardowaych. Dokopałem się do informacji że posiadam harmonijkę basową używaną w orkiestrach/zespołach - po odsłuchaniu na yt takowych sprzętów Z tym że ona jest 14-to otworowa - pojedyńcza, a takowej już nigdzie nie udało mi się namierzyć. W nazwie posiada gwiazdkę - więc śmiem sądzić że jest wyprodukowana przed 1945r, Stroi dobrze, stan kolekcjonerski Pozdrawiam serdecznie
Pytanie
Hes84
Dzień dobry wszystkim forumowiczą.
Mam prośbę o identyfikację sprzętu który nabyłem na tzw pchlim targu.
Na początku myślałem że to zwykła harmonijka i że sobie będę mógł pograć a tu się okazało że dzwięk jest "inny" od standardowaych.
Dokopałem się do informacji że posiadam harmonijkę basową używaną w orkiestrach/zespołach - po odsłuchaniu na yt takowych sprzętów
Z tym że ona jest 14-to otworowa - pojedyńcza, a takowej już nigdzie nie udało mi się namierzyć.
W nazwie posiada gwiazdkę - więc śmiem sądzić że jest wyprodukowana przed 1945r,
Stroi dobrze, stan kolekcjonerski
Pozdrawiam serdecznie
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi