amateur102 Napisano 5 Listopad Napisano 5 Listopad Witam. Posiadam wykrywacz nokta triple score. Dzisiaj udało mi się uderzyć nim o beton, przewrócił się na bok. Zarysował się panel, na łączeniu - jest rysa i delikatny wżer. Czy wykrywacz może stracić wodoszczelność przez takie uszkodzenie? Używam go często pod wodą. Pozdrawiam Dziekuję Cytuj
fuks_ag Napisano 11 Listopad Napisano 11 Listopad (edytowane) Na twoje ryzyko możesz sprawdzić... a ja ci opiszę, jak sprawdzane były piloty/manipulatory do podnośników dla niepełpnsprawnych , z klasą szczelności IP68: do wody o temp ok 30stC wkładało się taki zmontowany panel(pilot) do pojemnika z tą ciepłą wodą i obserwowało się go przez 15minut, czy w tym czasie nie wypuści jakiegoś bąbelka powierza. Gdy nie pojawił się bąbelek, taki manipulator ( pilot) dostawał odpowiedni znaczek jakosci i szedł na dalszy etap , a gdy popuścilł jakiś bąbelek powietrza był wycofywany i praktycznie cała obudowa była wymieniana na nową... a jak jest z tą szcelnością w nokcie , to tez ciekaw jestem czy jest jedna uszczelka czy podwójna -obstawiam jedną Edytowane 11 Listopad przez fuks_ag Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi