M_10 Posted April 20, 2004 Author Share Posted April 20, 2004 Kiedys pytałem o to na forum, ale bez zdjęć było trudno cos powiedzieć, dzisiaj dołączam skany. Dlaczego ten bagnet ma zalane mosiądzem wszystkie szczeliny, łącznie z mocowaniem na karabin?Podobno to jakaś wersja dla żandarmerii.CZy to jakas rzadkość czy trafia się często? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 20, 2004 Share Posted April 20, 2004 Może toś tak go przerobił. Ludzie czasem mają dziwne pomysły.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
M_10 Posted April 20, 2004 Author Share Posted April 20, 2004 Raczej nie, to mi wygląda na fabryczną robotę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romel79 Posted April 20, 2004 Share Posted April 20, 2004 mnie zastanawia ten dziwny dołek na grzbiecie głowicy rękojeści , Pozatym to raczej jest jakaś stara przeróbka , fabrycznie to była by wykonana całkiem nowa rękojeść a nie zalewana mosiądzem .pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 20, 2004 Share Posted April 20, 2004 Swego czasu miałem taki sam bagnet zalany mosiądzem ale tylko miał tylko zalane wyżłobienie do mocowania, poza tym miał spiłowany zatrzask. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.