Panzergrenadier Napisano 19 Kwiecień 2004 Autor Napisano 19 Kwiecień 2004 Czy ktoś ma plany albo wymiary tego ustrojstwa? Pozdrawiam i dziekuje za odzew.
muslim Napisano 19 Kwiecień 2004 Napisano 19 Kwiecień 2004 Obrerwój allegro. Tam się czasem trafia, może jest nawet teraz.
Romel79 Napisano 19 Kwiecień 2004 Napisano 19 Kwiecień 2004 A masz łamany zamek do tego sprzętu ?pozdr
mongo Napisano 20 Kwiecień 2004 Napisano 20 Kwiecień 2004 Jak bym miał nawet ruskiego Mosina to i tak nie dał bym sobie go pokroić frezarką pod szyny. Fuuu.......
mongo Napisano 20 Kwiecień 2004 Napisano 20 Kwiecień 2004 A tym bardziej wkurzył mnie mój kumpel, zrobił sobie na ringu na komorze w swoim 98k frezy pod optyka.
michalczewski Napisano 20 Kwiecień 2004 Napisano 20 Kwiecień 2004 Aaaaaaarrrrch Mongo mam nadzieje ze ten Mauser byl z wykopu. Jezeli byl w oksydzie to mi tego nie mow. Wole pozostaC slodkiej nieswiadomosci.Przerabianie giwerek na snajperki 60 lat po wojnie to morderstwo dla tych sprzetow. To tak jak by ktos do G41W przyspawal pod szczerbinka szyny montazu dla celownika optycznego.Na dodatek sa to czesto nieprofesionalne przerobki i wyglada to delikatnie mowiac tandetnie i smiesznie.
(+) Napisano 20 Kwiecień 2004 Napisano 20 Kwiecień 2004 Panowie jakie spawanie, jakie frezowanie bazę do zamocowania montażu celownika optycznego mocuje się za pomocą śrub, odfrezowanie widziałem tylko w przypadku montażu hakowego na sztucerze myśliwskim i to w celu zamocowania samej podstawy, która była przez to bardziej stabilna i dodatkowo ustalana śrubami.Do mosina bazę optyki mocuje się w zależności od wersji od 2 (wtedy są dwie jeszcze dwie kontrujące tak jak w magazynku K98k) do 6 śrubSpawanie odpada zupełnie celownik to sprzęt precyzyjny i nie można startować do niego ze spawarką, tym bardziej że po zamocowaniu optyki podczas przestrzeliwania broni należy ustawić i wyzerować optykę. A po takim zamocowani na sztywno jaki spawem może być to bardzo trudne już niewielkie odchylenie od osi lufy może spowodować poważne problemy z celnością, punkt celowania może znacznie odbiegać o punktu trafiania.Polecam http://www.mosin-nagant.net/sniperphotos1.html można się przekonać że w przypadku Mosina nie ma mowy o żadnych spawach czy frazowaniu.No ale wracając do tematu, kto mówił o mocowaniu do oryginalnego karabinu?????? Potrzebna są tylko wymiary montażuPozdr.(+)
michalczewski Napisano 20 Kwiecień 2004 Napisano 20 Kwiecień 2004 Mowiac o spawaniu mialem na mysli tylko i wylacznie G41W bo jezeli dana sztuka nie mam montazu to inaczej nie da sie go zamontowac gdyz w przypatku tego sprzetu jest to poprostu monolit razem z calym szkieletem. Oczywiscie cala sprawa jest mocno naciagana bo nie wierze zeby sie znalaz ktos kto by zrobi cos takiego :)
Panzergrenadier Napisano 21 Kwiecień 2004 Autor Napisano 21 Kwiecień 2004 Panowie to do repliki ten montaż takze nie ma co sie żoładkować :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.