Mam pytania odnośnie konwi zamieszczonej na zdjęciach. Z tego co wywnioskowałem służyła do odmierzania oleju mineralnego w objętości 20 litrów. Posiada punce probiercze dopuszczające do użytku.
Moje pytanie czy punca RP to Rzeczypospolita Polska, punca FD to Freie Stadt Danzig a punca DR to Niemiecka ?
Została wyprodukowana w Polsce ale sądząc po niemieckim napisie chyba na zamówienie do Danzig. Zresztą tu ja znalazłem ale co by robił na niej znak RP (jeżeli to polski znak)
Gdzie była używana ? W jakiejś hurtowni, składzie olei ?
Może ktoś posiada jakąś wiedzę na ten temat i się nią podzieli.
You can post now and register later.
If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.
Pytanie
hellixx
Cześć.
Mam pytania odnośnie konwi zamieszczonej na zdjęciach. Z tego co wywnioskowałem służyła do odmierzania oleju mineralnego w objętości 20 litrów. Posiada punce probiercze dopuszczające do użytku.
Moje pytanie czy punca RP to Rzeczypospolita Polska, punca FD to Freie Stadt Danzig a punca DR to Niemiecka ?
Została wyprodukowana w Polsce ale sądząc po niemieckim napisie chyba na zamówienie do Danzig. Zresztą tu ja znalazłem ale co by robił na niej znak RP (jeżeli to polski znak)
Gdzie była używana ? W jakiejś hurtowni, składzie olei ?
Może ktoś posiada jakąś wiedzę na ten temat i się nią podzieli.
Z góry dziekuje.
Pozdrawiam.
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi