Biscaya14 Napisano 17 Styczeń 2023 Napisano 17 Styczeń 2023 Dzień dobry. Chciałbym prosić o pomoc w identyfikacji sygnatur srebra i ew. okres, z którego pochodzą. Część jest angielska z tego co się zorientowałem, jedna niemiecka, ale twórców nie znam. Bardzo dziękuję za pomoc.
0 adamus73 Napisano 17 Styczeń 2023 Napisano 17 Styczeń 2023 Zdj.1) Przedmiot ze srebra 925, sprowadzony do Chester w roku 1907, importer- Boaz Moses Landeck, co do pierwotnego pochodzenia, nie mam pojęcia, pierwszy raz spotykam się z tymi znakami, ciekawostka. Zdj.2) Srebro 925, Birmingham 1977 Zdj.3) Srebro 800, Niemcy, znak producenta dla mnie nieczytelny. Zdj.4) Anglia, srebro 925, Przedmiot importowany przez Johna George'a Smitha z Londynu, w roku 1897. Zdj.5) Proszę poszukać na przedmiocie innych oznaczeń, przy pojedynczym znaku łatwo o błędną interpretację.
0 adamus73 Napisano 17 Styczeń 2023 Napisano 17 Styczeń 2023 Co do zdjęcia nr.1 wytwórca to Gebruder Dingeldein (Bracia Dingeldein) z Hanau/ Niemcy. (ten koń mnie zmylił)
0 Biscaya14 Napisano 18 Styczeń 2023 Autor Napisano 18 Styczeń 2023 Bardzo dziękuję za szczegółowe informacje.
Pytanie
Biscaya14
Dzień dobry. Chciałbym prosić o pomoc w identyfikacji sygnatur srebra i ew. okres, z którego pochodzą. Część jest angielska z tego co się zorientowałem, jedna niemiecka, ale twórców nie znam. Bardzo dziękuję za pomoc.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi