Skocz do zawartości

CO RUSCY GUBILI albo ZOSTAWIALI ??

younRUsHNIK

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Porozbierane w drobny mak zegarki... Tony zegarków
Klamerki z powycieranymi swastykami - Iwan sprawdzał z czego klamerka jest zrobiona. Poza tym niezliczona ilość kujaków do Mośka... bo bagnetem tej szpilki to nazywać nie wypada.
Napisano
A czy szanowni koledzy nie zauwazyli ze ruscy pozostawili po sobie zecz najgorszą, taką puszkę Pandory?Chodzi mi o ustrój.Usunięcie tej pozostałości zabrało 45 lat.Wiec to chyba największa rzecz jaką pozostawili.
Pozdrawiam
Napisano
W miejscach gdzie przechodzili Rosjanie często znajduje wraz z kolegą monety.Trafiają się klamerki od pasów ale w 90% uszkodzone przez sowieta,odznaczenia różnego rodzaju,srebrne sztućce,ogromne ilości porozbieranych zegarków...normalnie cuda ,cudeńka:-)))Jednym słowem niezłe były z nich złodziejaszki..Pozdrawiam SkinS!
Napisano
a ja jak narazie po nich nie znalazlem nic nadzwyczajnego,jedynie ammo od ppszki,tego to masa,ale slyszalem opowiesci jak taki rusek naszabrowal troche swiecidelek,biegl z workiem przez las,a tu pach,spadl mozdziesz i goscia zasypalo,i szedl taki jeden z wykrywka i sie fanty posypaly.pozdr.
Napisano
do Piter607522601 : Klamerki z powycieranymi sfastykami były używane przez Sowietów i nie jest to nic dziwnego, że takie się znajduje. Nie sprawdzali z czego one są zrobione, tylko przerabiali na swoje. Zresztą w II Armii W P też używano takich klamer. Nie tak dawno zamieściłem fotkę w poście o LWP do 1950r (?) ,nie pamiętam dokładnego tytułu.
Pytacie, co pozostało?
Był ktoś z Was w koszarowcach zaraz po ich wyjeździe??? Jak sobie przypomne ile dobra tam było, a my nie mogliśmy tego zabrać... do tej pory mi szkoda tego wszystkiego...
Pozdr. wons

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie