Matwoj Napisano 16 Luty 2022 Share Napisano 16 Luty 2022 Witam potrzebuje pomocy w identyfikacji oraz ustaleniu pochodzenia tego żetonu. Piszę do was bo od długiego czasu próbuje znaleźć na necie coś podobnego lub dopasować inicjały do jakiegoś majątku szlacheckiego jednak bez skutku. awers AJ w koronie szlacheckiej ... Może ktoś coś podpowie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 17 Luty 2022 Share Napisano 17 Luty 2022 Posiadając wiedzę gdzie to "kółeczko" wyszło, jest zdecydowanie łatwiej... Tego typu przedmioty obowiązywały w obrębie konkretnego majątku, ale nie jest wykluczone, że mogły one zupełnie przypadkiem przemieścić się nawet kilkaset kilometrów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matwoj Napisano 18 Luty 2022 Autor Share Napisano 18 Luty 2022 Wyszło we wschodniej Polsce okolice Białej Podlaskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matwoj Napisano 18 Luty 2022 Autor Share Napisano 18 Luty 2022 Wcześniej szedłem w kierunku Nostits Jackowski bo wiem że mieli majątek w okolicy jednak nie mogę tego potwierdzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matwoj Napisano 18 Luty 2022 Autor Share Napisano 18 Luty 2022 Okolice Białej Podlaskiej a nawet jeszcze teren miasta(obrzeża) 157metrów od ulicy Janowskiej na zachód i 143metry od obwodnicy miasta w stronę Janowa Podlaskiego ;D dokładniej się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoAr Napisano 26 Luty 2023 Share Napisano 26 Luty 2023 Udało się ustalić wystawcę? Jakby blaszka była na zbyciu, proszę o informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi