Raul 1 Napisano 27 Styczeń 2022 Napisano 27 Styczeń 2022 Dzień dobry, robią c porządki natknąłem się na takie znalezisko,mapy wojskowe z zapiskami podpułkownika Leona Bączkowskiego, może ktos jest zainteresowany i może więcej o nich powiedzieć
0 Carolus Napisano 27 Styczeń 2022 Napisano 27 Styczeń 2022 1. Mapy Wyższej Szkoły Wojennej, 2. Mapy rok 1925, 3. Adnotacje mówiące (przypominam oż rok to min. 1925 i później) o ataku armii rosyjskiej (nie sowieckiej jak nazywano twór komunistyczny w II RP) dążącej do Berlina, W sumie to chyba studium szkoleniowe przypadku i rozważań nt. działań pierwszowojennych.
0 Raul 1 Napisano 28 Styczeń 2022 Autor Napisano 28 Styczeń 2022 Dziękuję czy przedstawiają jakaś wartość,czy tylko historyczną?a jak tylko historyczną to gdzie można je podarować do muzeum?
0 ośrodek żaba Napisano 26 Lipiec 2023 Napisano 26 Lipiec 2023 Leon Bączkiewicz ps. "Lel" był żołnierzem żyrardowskiego Ośrodka Armii Krajowej "Żaba", które sprowadzi izbę pamięci. Myślę że mogły by być tam odpowiednio wyeksponowane.
Pytanie
Raul 1
Dzień dobry, robią c porządki natknąłem się na takie znalezisko,mapy wojskowe z zapiskami podpułkownika Leona Bączkowskiego, może ktos jest zainteresowany i może więcej o nich powiedzieć
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi