gwiazda1010 Napisano 19 Listopad 2020 Share Napisano 19 Listopad 2020 Witam! Pracuję nad pewną publikacją dotyczącą walk w 1945r. do opracowania tematu potrzebuję koniecznie dziennik bojowy jeszcze jednej jednostki Armii Czerwonej, mianowicie 59 (samodzielnego) pułku pancernego (czołgów), niestety nie jest on jeszcze opublikowany (np na strony pamyat-naroda). Przypuszczam, że dziennik taki może znajdować się w Centralnym Archiwum Ministerstwa Obrony Federacji Rosyjskiej w Podolsku. Niestety nie mam możliwości pojechania (nie wiem nawet czy ktoś z zagranicy może mieć dostęp do zbiorów na miejscu). Czy posiada może ktoś dziennik bojowy tej jednostki za okres 30.03.-02.04.1945r.? Generalnie szukam kontaktu do kogoś w Rosji, kto ma dostęp/może wyszukać informacje w archiwum i przesłać (oczywiście zdaję sobie sprawę że za odpłatnością). Może ma ktoś takiego znajomego, instytucję ... Z góry serdecznie dziękuję za pomoc. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AoT_Hunter_PL Napisano 28 Grudzień 2020 Share Napisano 28 Grudzień 2020 Zagadaj na FB do BÓBR 1945 może coś pomogą. Pozdrawiam. Swoją droga to forum tu już prawie umarło .... Nie wiem czy zmiana szaty graficznej też się do tego nie przyczyniła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwiazda1010 Napisano 28 Grudzień 2020 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2020 Dzięki za informację. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koles Napisano 21 Marzec 2021 Share Napisano 21 Marzec 2021 Skontaktuj się z autorem bloga: http://1945.nysa.pl/ Może pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwiazda1010 Napisano 21 Marzec 2021 Autor Share Napisano 21 Marzec 2021 Dziękuję za info. Będę próbował. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwiazda1010 Napisano 19 Styczeń 2022 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2022 Odświeżam post bo jeszcze nie znalazłem pomocy. Może ktoś coś wie nowego w przedmiotowej sprawie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orsza Napisano 3 Luty 2022 Share Napisano 3 Luty 2022 Sowieckie archiwa II wojny światowej udostępniane online (historiaimedia.org) Об архиве : Министерство обороны Российской Федерации (archive.mil.ru) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAVAL Napisano 30 Listopad 2022 Share Napisano 30 Listopad 2022 A pisałeś do nich ?? Najlepiej mejl po rosyjsku mi odpowiedzieli w przeciągu 2 tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi